Magazinul unui roman din Franţa, vizat de incendiere cu motivare rasistă

Magazinul unui roman din Franţa, vizat de incendiere cu motivare rasistă Foto: commons.wikimedia.org
Doi agenţi municipali din localitatea Denain, din Franţa, au fost puşi sub acuzare de către Parchetul din Valenciennes pentru „incendiere voluntară, cu motivare rasistă”, vizând un român, şi plasaţi sub control judiciar, ne informează 20minutes.fr.

Unul dintre cei doi agenţi, cel care a comandat acţiunea, este cel care a dat o pereche de mănuşi şi benzină celui de-al doilea agent, pentru ca acesta să incendieze în cursul nopţii de duminică, 20 martie a.c. un magazin al unui român, a declarat procurorul din Valenciennes.

Cele două persoane au fost reţinute marţi, 22 martie, şi apoi puse sub acuzare, potrivit aceleiaşi surse. Ancheta a fost încredinţată Direcţiei Interregionale a poliţiei judiciare (DIPJ) din Lille.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...