FOTO/VIDEO: Înmormântarea Părintelui Neonil, stareţul Mânăstirii Frăsinei

FOTO/VIDEO: Înmormântarea Părintelui Neonil, stareţul Mânăstirii Frăsinei Foto: arhiepiscopiaramnicului.ro
Video: youtube/ Trinitas TV
Părintele Arhimandrit Neonil Ștefan, stareţul Mânăstirii Frăsinei, a trecut la cele veșnice duminică, 13 martie a.c., la vârsta de 94 de ani, după o stăreție de 57 de ani. Miercuri, 16 martie 2016, nenumăraţi preoți și credincioși din Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului, dar și din toată țara, au venit în număr mare la Sfânta Mănăstire Frăsinei, ca să-și ia rămas bun de la părintele Arhimandrit Neonil Ștefan.

Slujba de înmormântare a fost săvârșită de un sobor de cinci ierarhi. Au slujit ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei,ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Emilian, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Părintele Neonil Ştefan avea o blândeţe care mângâia orice suflet îndurerat. El s-a stins din viaţă după slujba Vecerniei Iertării şi chiar înainte de postul Paştelui. E un semn, spun credincioşii: cei care mor în zilele dinaintea lui ajung mai repede la Judecata de Apoi, iar sufletele lor rămân printre vii încă 40 de zile.

Despre moartea celui mai longeviv stareţ, preotul Cleopa, stareț la Mânăstirea Sihăstria, un renumit trăitor al credinței ortodoxe, decedat în decembrie 1998, spunea: “Ehei fraților, SFÂRȘITUL O SĂ VINĂ atunci când o pleca la Domnul starețul Neonil de la Frăsinei!!!”.

Stareţul a fost îngropat modest, conform rânduirii călugăreşti, aşa cum şi-a trăit şi zilele: fără sicriu şi cavou, dar aproape de locul pe care l-a iubit extrem de mult.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...