Turcia a interzis Facebook şi Twitter

Turcia a interzis Facebook şi Twitter Foto: marketingland.com
O maşină capcană a explodat ieri seară la Ankara. Autorităţile din Turcia vorbesc doar despre 34 de morţi în urmă atentatului. Turcii au luat deja primele măsuri. Facebook şi Twitter au fost interzise în urma unei decizii luate de către un tribunal din Ankara. Măsură a fost dictata după ce imaginile video surprinse de o camera de supraveghere în momentul atentatului au fost publicate pe cele două reţele de socializare.

Altfel, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti şi-a exprimat poziţia vis-a-vis de cele întâmplate duminică în Turcia. “Astfel de acţiuni, care pun în pericol vieţi nevinovate, nu pot fi justificate sub nicio formă. România rămâne ferm angajată în combaterea tuturor formelor de terorism şi reiterează nevoia intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestora”, precizează MAE.

Măsura mai vizează alte 166 de site-uri, pedepsite la rândul lor pentru că au difuzat imagini cu procurorul mort. Anul trecut, autorităţile au luat decizia de a bloca platformele sociale pentru a împiedica difuzarea unor acuzaţii de corupţie la adresa guvernului islamo-conservator condus pe atunci de actualul preşedinte Recep Erdogan.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...