Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 10 martie 2016

09 Mar 2016
• Conducerea PSD Vâlcea încearcă din răsputeri să refacă organizaţiile din sudul judeţului, acolo unde primarii au dezertat, luând după ei aproape toţi membrii de partid • Deşi se apropie campania electorală şi ar fi cazul să înceapă să se laude cu viitoarele lor proiecte şi cu ce vor să facă nou în localităţile pe care le condus, actualii primari ai comunelor din Vâlcea s-au lăsat pe tânjeală anul acesta • Bate vântul schimbării la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Olt, acolo unde se pare că directorul Ion Stoenescu urmează să fie schimbat din funcţie • Edilii din comuna Budeşti se pregătesc pentru vizita premierului Dacian Cioloș la deschiderea oficială a fabricii Faurecia • În urmă cu 7 – 8 luni de zile, DNA a vizitat Primăria Râmnicu Vâlcea şi s-au ridicat mai multe documente • Alina Gorghiu s-a dovedit extrem de dibace în evitarea unor politicieni pe care nu-i dorea îi preajma ei

• Conducerea PSD Vâlcea încearcă din răsputeri să refacă organizaţiile din sudul judeţului, acolo unde primarii au dezertat, luând după ei aproape toţi membrii de partid. Una dintre aceste organizaţii locale este în comuna Diculeşti, acolo unde edilul Sabin Cupăreanu a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat, însă îi lasă liber locul fiului său, pe care l-a trimis să se înscrie în PNL. De asemenea, după fiul lui Cupăreanu au plecat la liberali şi o grămadă de membrii pesedişti, lăsând PSD-ul în colaps.

Săptămâni întregi au căutat liderii PSD Vâlcea soluţii viabile la Diculeşti, iar zilele trecute se pare că au reuşit totuşi să-şi desemneze un nou preşedinte. Este vorba despre Gabriel Nicolae Glavu, care probabil că se va înscrie şi în lupta electorală pentru alegerile locale din iunie 2016, candidând împotriva familiei Cupăreanu.

• Deşi se apropie campania electorală şi ar fi cazul să înceapă să se laude cu viitoarele lor proiecte şi cu ce vor să facă nou în localităţile pe care le condus, actualii primari ai comunelor din Vâlcea s-au lăsat pe tânjeală anul acesta. Conform directorului Centrului Regional pentru finanţarea Investiţiilor rurale 4 Sud-Vest Craiova, edilii vâlceni nu s-au înghesuit să acceseze fonduri europene, numărul proiectelor depuse fiind considerabil mai mic faţă de anii trecuţi. De altfel, acesta, prezent fiind la o întâlnire cu primarii ce a avut loc la Consiliul Judeţean Vâlcea, a declarat că este nemulţumit de faptul că, în judeţul nostru, accesarea fondurilor europene este foarte greoaie.

„Am făcut o analiză practică a anului 2015 şi sunt un pic nemulţumit în ceea ce priveşte numărul de cereri depuse la nivelul judeţului Vâlcea. Mă aşteptam la un număr mai mare de proiecte întrucât Vâlcea în anii anteriori a fost fruntaş în această privinţă. Rămân dezamăgit pe partea de apă şi canal, întrucât aceste master-planuri create la nivelul judeţean nu dau posibilitatea primarilor să acceseze fonduri, în condiţiile în care sumele sunt foarte mari. Sper să se găsească o soluţie la operatorii regionali, dar şi la Consiliul Judeţean şi Primărie” – a spus, la final, directorul Centrului Regional pentru finanţarea Investiţiilor rurale 4 Sud-Vest Craiova.

• Bate vântul schimbării la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Olt, acolo unde se pare că directorul Ion Stoenescu urmează să fie schimbat din funcţie. După cum bine se ştie, pentru a ajunge la conducerea acestei instituţii, Stoenescu a fost susţinut puternic de fosta conducere a PSD Vâlcea. De altfel, şi la unitatea din subordinea ABA Olt urmează să se facă modifică. Este vorba despre Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vâlcea, acolo unde de ceva ani scaunul este ocupat de pesedistul Valeriu Amza – consilier local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Social-democratul este de mult timp în vizorul liberalilor, care mai mult ca sigur acum fac diligenţele necesare pentru schimbarea lui.

• Edilii din comuna Budeşti se pregătesc pentru vizita premierului Dacian Cioloș la deschiderea oficială a fabricii Faurecia, care creează în judeţul Vâlcea aproape 2.000 de locuri de muncă, ceea ce înseamnă că este unul dintre investitorii importanţi din zonă. Premierul ar putea vizita judeţul Vâlcea, la sfârşitul lunii martie. În acest sens, drumul spre noua fabrică a fost finalizat, după cum anunţă primarul din comuna Budeşti.

„Așa cum am anunțat, drumul spre noua fabrică Faurecia a fost finalizat. Considerăm că aceasta este o investiție extrem de importantă nu numai pentru comuna Budești, dar și pentru economia județului.

În același timp, vă informăm că lucrările de reabilitare a majorității drumurilor locale și comunale vor continua în această primăvară, pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să aibă condiții civilizate de trai”, anunţă reprezentanţii comunei Budeşti.

• În urmă cu 7 – 8 luni de zile, DNA a vizitat Primăria Râmnicu Vâlcea şi s-au ridicat mai multe documente cu privire la investitiile de la liceul Lahovari, podul care face legătura între Ştirbei Vodă şi Morilor şi investiţia de la parcul Zăvoi, fiind acuzaţii grave între actualul viceprimar şi fostul primar Romeo Rădulescu. Toate aceste investiţii vizează mandatelor primarilor Romeo Rădulescu şi Emilian Frâncu. Se anunţă o campanie electorală interesantă!

• Prezentă în judeţul Vâlcea la inaugurarea Centrului rezidenţial pentru persoane de vârsta a III-a, Alina Gorghiu s-a dovedit extrem de dibace în evitarea unor politicieni pe care nu-i dorea îi preajma ei. Deşi mulţi s-au gândit că Gorghiu şi Blaga s-au străduit să-l evite pe Mircia Gutău, ei bine, nu este aşa, aceştia stând de vorbă civilizat. Însă, Gorghiu tot a evitat pe cineva. Este vorba de singurul reprezentant al Primăriei Râmnicu Vâlcea la inaugurare, viceprimarul Eduard Vârlan, un dezident în interiorul PNL Râmnicu Vâlcea, care, de altfel a intrat şi în dizgraţia actualei conduceri de partid. Vârlan era decis să stea de vorbă cu şefa sa de partid şi să-i pâre pe liberalii de la Vâlcea, însă aceasta a fost pusă în temă şi nu a dorit să stea la discuţii.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...