15 italieni, membrii ai unei grupări mafiote 'Ndrangheta, au fost arestaţi în Elveţia

15 italieni, membrii ai unei grupări mafiote 'Ndrangheta, au fost arestaţi în Elveţia Foto: euronews.com
Autorităţile elveţiene au arestat 15 cetăţeni italieni şi intenţionează să-i extrădeze în Italia, unde sunt acuzaţi că aparţin organizaţiei mafiote 'Ndrangheta. Bărbaţii au fost arestaţi marţi, 8 martie a.c., în cadrul raidurilor efectuate în trei cantoane din Elveţia, Zurich, Turgovia (nord) şi în Valais (sud).

Doi dintre suspecţii arestaţi în urma raidurilor au fost deja condamnaţi în Italia pentru a executa pedepse de şase, respectiv nouă ani de închisoare. Italia a solicitat extrădarea celor 15 indivizi în urmă cu un an. După revizuirea documentelor furnizate de autorităţile italiene, oficiali federali din Elveţia au decis că activităţile grupului infracţional contravin legilor elveţiene şi au luat în considerare cererea de extrădare.

Clanul mafiot 'Ndrangheta îşi are sediul în regiunea Calabria, din sudul Peninsulei Italice, dar se ocupă cu activităţi infracţionale în nordul ţării şi în zeci de alte state din lume.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...