Washingtonul cere să se facă dreptate în asasinarea lui Boris Nemțov

Washingtonul cere să se facă dreptate în asasinarea lui Boris Nemțov Foto: rador.ro
Statele Unite au cerut Rusiei să se facă dreptate în asasinarea din urmă cu un an a opozantului rus Boris Nemțov. Washingtonul îşi exprimă îngrijorarea pentru faptul că Moscova reprimă "orice formă de disidență", relatează AFP.

„Lansăm un apel guvernului rus să facă în așa fel încât cei responsabili de asasinarea lui să fie deferiți justiției”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby.

Mai multe mii de ruși au defilat sâmbătă la Moscova și Sankt Petersburg pentru a marca prima aniversare a uciderii lui Boris Nemțov, ai cărei executanți au rămas neidentificați.

Asasinarea lui Boris Nemțov, cofondator la mișcării de opoziție RPR Parnas, a provocat consternare în întreaga Rusie și în străinătate. Calificând asasinatul o „provocare” deliberată, președintele rus, Vladimir Putin, a pus ancheta sub autoritatea sa directă.

Cu toate că Moscova a arestat cinci suspecți, toți ceceni, ei afirmă că au făcut mărturisiri sub tortură.

John Kirby a „îndemnat guvernul rus să se conformeze obligațiilor față de poporul rus și comunitatea internațională pentru a promova și proteja drepturile umane universale, ca libertățile fundamentale de expresie, adunare pașnică și de asociere”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...