Johnson&Johnson, despăgubiri de 72 milioane de dolari într-un caz de cancer

Johnson&Johnson, despăgubiri de 72 milioane de dolari într-un caz de cancer Foto: youtube.com
Un juriu din Missouri - SUA a decis acordarea de despăgubiri în valoare de 72 milioane de dolari familiei unei femei care a murit de cancer ovarian, boală care i-ar fi fost provocată de folosirea pudrei cu talc pentru copii Johnson&Johnson, scrie express.co.uk.

Jackie Fox din Birmingham Alabama a murit anul trecut, la vârsta de 62 ani.

Ea a spus că a folosit pudra de talc Baby Powder şi Shower to Shower, ca produse de igienă personală, timp de peste 35 de ani. Juriul a decis ca familia lui Jackie Fox să primească 10 milioane de dolari daune efective şi 62 de milioane de dolari în daune punitive.

După audieri, Krista Smith, şefa juriului, a declarat: “A fost foarte clar că ascund ceva. Altfel, ar fi pus un avertisment pe etichetă”. Johnson & Johnson a respins acuzaţiile şi se presupune că va face apel la decizia instanţei.

În prezent, gigantul farmaceutic se confruntă cu 1.200 de procese din partea consumatorilor americani care acuză lipsa avertismentelor asupra riscurilor. Juriul a susţinut că Johnson & Johnson a eşuat în a informa consumatorii despre potenţialele pericole, în ciuda îngrijorării exprimate în 1999 de Societatea Americană a Cancerului.

Decizia este însă controversată. Majoritatea experţilor oncologi spun că nu s-a demonstrat existenţa unei legături între pudra de talc şi cancer şi sunt puţine dovezi care să susţină această idee.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...