Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 22 februarie 2016

21 Feb 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 22 februarie 2016 Foto: arhiva Vocea Valcii
• Sabin Orcan, unul dintre cei mai liberi și incisivi oameni de televiziune din România, a fost scos din grila B1 TV • Pentru prima dată după foarte mulţi ani putem spune că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea lucrurile intră pe un făgaş normal şi că unitatea spitalicească este pe un drum bun • Ministrul Energiei a anunțat că vor fi tăiate toate sponsorizările pe care Complexul Energetic Oltenia le oferă echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu • Remus Grigorescu, Adrian Buşu şi Dumitru Lovin, trio-ul de foc din PSD negociază la greu trecerea la pachet la partidul lui Gutău • Pătrăţel, alias consilierul local Bogdan Costinescu, a picat în picioare, jucând perfect la două capete

• Sabin Orcan, unul dintre cei mai liberi și incisivi oameni de televiziune din România, a fost scos din grila B1 TV. La fel a pățit, nu cu mult timp în urmă, și Cătălin Prisăcariu. Înfiorător nu e doar faptul că un post comercial renunță la cea mai vizionată emisiune a postului și, implicit, la foarte mulți bani.

Ceea ce trebuie să ne sperie este lipsa de reacție a presei centrale și a ong-urilor de resort față de eliminarea lui Sabin Orcan. Căutaţi în arhiva emisiunii X-PRESS, de pe B1 și vizionaţi ultimele emisiuni despre SRI și Academia de Științe ale Securității Naționale, a lui Gabriel Oprea, ca să înțelegeți de ce nu-l mai vedem pe Sabin Orcan la B1. I s-a lăsat doar emisia de duminică seara, ca să nu zicem că în România e ca-n Rusia. Întrucât e din ce în ce mai greu de spus adevărul în spațiul public, și ce-i care o fac sunt tot mai puțini, trebuie să învățăm să-i respectăm mai mult. Iar când dispar, unul câte unul, să facem minimul efort de a întreba, și de a afla, de ce sunt pitulați sau, pur și simplu, dispar oamenii liberi din România.

• Pentru prima dată după foarte mulţi ani putem spune că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea lucrurile intră pe un făgaş normal şi că unitatea spitalicească este pe un drum bun. Asta se datorează exclusiv venirii în fruntea spitalului a tânărului medic Dan Ponoran, un director cu iniţiativă, seriozitate şi cu o dorinţă de nestăpânit de a face treabă. Numai că, din păcate directorul Ponoran se confruntă cu o problemă destul de serioasă, iar autorităţile locale nu sar deloc în ajutorul lui.

Zilnic, în faţa spitalului se adună zeci de romi, care forţează porţile pentru a intra în unitatea sanitară. De multe ori şi reuşesc să se strecoare, fiind văzuţi în haită pe holurile spitalului cu ţigările în mână. Medicii şi asistenţii se tem pentru siguranţa lor, iar directorul Ponoran a ajuns să impună amenzi foarte mari pentru a-i determina să nu mai fumeze pe holuri.

Însă, problema se pune că de romii care se adună zilnic în faţa spitalului nu se ocupă nimeni.

Ion Matei, noul şef interimar al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, trebuie să aibă ca prioritate această problemă şi să o rezolve rapid. Haitele de rromi de la intrarea în spital, dar şi de pe holul spitalului creează probleme atât personalului sanitar, cât şi pacienţilor. Iar problema nu mai poate fi pasată dintr-o parte în alta. Poliţia municipală trebuie să asigure liniştea şi ordinea publică în acest municipiu.

• Ministrul Energiei a anunțat că vor fi tăiate toate sponsorizările pe care Complexul Energetic Oltenia le oferă echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Complexul a fost falimentat de pesediștii lui Ponta, care, pe modelul Ceaușescu la Scornicești, a dorit să aibă în fieful său și echipă de fotbal, și de baschet. Problema este că ministrul Dezvoltării, Vasile Dâncu, continuă să bage bani publici - cel puțin 100 de milioane de lei - în noul stadion din oraș. Când echipa de fotbal va pica, fiindcă nu mai are sponsor de la stat, ce facem cu stadionul? Va paște Ponta vaca pe acolo sau ce altceva?

• Remus Grigorescu, Adrian Buşu şi Dumitru Lovin, trio-ul de foc din PSD, care la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PSD Vâlcea, l-au susţinut pe senatorul Laurenţiu Coca, negociază la greu trecerea la pachet la partidul lui Gutău, care deocamdată nu s-a hotărât unde se va duce. Cum la PSD cei doi consilieri judeţeni sunt tot mai marginalizaţi şi cum au aflat şi ei ceea ce noi scriam cu săptămâni în urmă că nu vor mai prinde locuri eligibile, Grigorescu şi Buşu vor să plece ei din PSD, nu să primească un şut în dos.

Iniţial, Remus Grigorescu tatona terenul pentru a pleca la ALDE, dar cum acolo deja e aglomeraţie, de când cu trecerea senatorului Niţu, e mai bine să asculte sfatul celor doi şi să plece la partidul lui Gutău. Cine ştie, poate prinde lozul cel mare?

• Pătrăţel, alias consilierul local Bogdan Costinescu, a picat în picioare, jucând perfect la două capete. Cu două săptămâni în urmă, bătuse palma cu Gigi Matei să fie pe locul 5 sau 63 la PSD. Cum mai nou mentorul său politic Romeo Rădulescu a devenit social-democrat, iată Pătrăţel este iar în cărţile mari. Ba, mai mult, acesta se laudă în gura mare că dacă Romeo câştigă Primăria Râmnicu Vâlcea, el va fi viceprimar. Doamne apără şi păzeşte! Avem, totuşi, încredere în judecată pesediştilor. Or fi ei disperaţi, dar nici chiar aşa.

• Iohannis, când a apărat Antena 3, a făcut-o pe deplin conștient, nu a dat o declarație la înghesuială. Omul nu stă la întrebările presei, de obicei. Miercuri, la BCU, o văd pe colega de la antena 3 că, deși era o înghesuială oribilă, ea iese din clădire, ușor agitată. Eu, știind că Iohannis nu discută cu ziariștii, am rămas în sală. A urmat ce a urmat. Deci: administrația prezidențială a avut o înțelegere cu Antena 3 ca Iohannis să dea acea declarație de susținere, a fost ceva planificat și bine gândit. Ziarista trustului a pus o întrebare care fusese convenită cu președinția, iar Iohannis avea textul învățat pe de rost. Nu a stat să răspundă la alte întrebări. Deci, regretele de acum sunt gargară ieftină. Te calcă cu mașina cu intenție și după aia spune: „Uups, scuze, m-ai înțeles greșit!”. Să nu trăiți în iluzia că, dacă Mihalache e dat afară, Iohannis va fi eliberat de blestemul sub care îl ține vrăjitoarea cea rea și va redeveni regele cel bun și drept. Mihalache e un simbol al răului, dar nu e singurul consilier toxic. Nu uitați că şeful SRI vine de la curtea lui Dan Voiculescu. Administrația Prezidențială se va schimba doar când pleacă Iohannis însuși, altceva nu e de făcut. Pe individul care i-a scris declarația de miercuri (Dan Mihalache), prin care călca în picioare statul de drept, trebuie să îl dea afară. Mihalache i-a dus textul direct de la Gadea, a trecut pe la Voiculescu pentru aprobare, apoi a venit la Casa Albă cu textu-n dinţi. Toţi s-au prins. Interpretarea scenetei în faţa jurnaliştilor a lăsat de dorit!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...