Fraudă de 5 miliarde de dolari la o bancă din China

Fraudă de 5 miliarde de dolari la o bancă din China Foto: telegraph.co.uk
Unul dintre cele mai mari cazuri de fraudă a fost descoperit la banca Liuzhou din China. Metoda este simplă şi a fost folosită şi în România: credite uriaşe, luate prin documentaţii falsificate şi prin mituirea unor funcţionari. Aşa s-a ajuns la o pagubă de nu mai puţin de 4,9 miliarde de dolari.

Pagubele reprezintă 40% din activele băncii. Prejudiciul ar fi fost făcut de un om de afaceri, ajutat de rudele sale. Acesta ar fi falsificat valoarea garanțiilor și a registrelor contabile, astfel încât să pară că societatea sa produce mai mulți bani decât o face în realitate, scrie publicaţia Financial Times.

Împrumutul este de 37 de ori mai mare decât profitul băncii, iar investigația trimite la fostul preşedinte al instituției păgubite. Noul președinte a comandat un audit care a scos la iveală împrumutul ce nu ar fi trebuit dat de predecesorul său, iar, potrivit presei chineze, după această descoperire a fost comandată asasinarea celui care a cerut investigația.

Gaura de aproape 5 miliarde de dolari pune mari probleme de solvabilitate și în final ar putea fi acoperită cu bani de la stat.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...