Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 18 februarie 2016

17 Feb 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 18 februarie 2016 Foto: arhiva Vocea Valcii
• Primarul Horezu, Ilie Fârtat, este acuzat de câţiva florari din oraş că face jocuri murdare şi dă spaţiile destinate tarabelor pentru mărţişoare numai anumitor indivizi • Social-democraţii se pregătesc de o nouă întâlnire de taină • Încă de la începutul acestei săptămâni, mai mulţi agenţi economici din municipiul Râmnicu Vâlcea s-au plâns că sunt obligaţi să încheie contract de salubrizare cu Romprest • Umblă vorba prin Consiliul Judeţean Vâlcea că interimarul din fruntea lui are preocupări de ordin mai mult ţăţesc • Băi frate, băi ce a mai ajuns şi masoneria asta • Viceprimarul localităţii Băile Govora a călcat pe becul ANI şi a dat în boala incompatibilităţii

• Primarul Horezu, Ilie Fârtat, este acuzat de câţiva florari din oraş că face jocuri murdare şi dă spaţiile destinate tarabelor pentru mărţişoare numai anumitor indivizi. Zilele trecute, o florăreasă din Horezu ne-a sunat la redacţie, supărată foc pe primarului PNL pentru că nu are un loc unde să-şi vândă florile de 1 şi 8 martie. Femeia susţine că edilul Fârtat ar fi organizat în taină o aşa-zisă licitaţie pentru spaţiile respective, la care au participat doar oamenii cu bani, marii întreprinzători care sunt apropiaţi penelistului. „Primarul se comportă cu noi ca şi cu sclavii, iar el ar fi stăpânul oraşului. Ne vorbeşte de sus şi nu ne bagă în seamă plângerile. Acum în martie vrem să facem şi noi ceva bani pentru a putea supravieţui, însă nu avem loc de oamenii apropiaţi primarului Ilie Fârtat. Nu ne dă spaţii şi ne spune că sunt toate ocupate. Nu am ştiut de licitaţia pe care a organizat-o şi oricum am auzit că doar oamenii apropiaţi lui, care au bani, au prins locuri” – s-a plâns florăreasa. Dacă acesta este comportamentul lui Fârtat faţă de cetăţeni, nu ne mai mirăm că Nicolae Sărădărescu, fostul şef al Poliţiei Vâlcea, este primul în sondaje!

• Social-democraţii se pregătesc de o nouă întâlnire de taină. După mega-şedinţa de la Tomşani, joi, 18 februarie, conducerea PSD Vâlcea se va întâlni cu membrii din zona Berbeşti. Conform surselor noastre, acolo se vor lua decizii cu privire la viitorii candidaţi din Berbeşti, Alunu, Grădiştea şi alte comune din preajmă, dar se va discuta şi despre actuala situaţie a PSD-ului, despre plecările şi venirile din cadrul partidului.

Din câte se pare, preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, are în plan ca în perioada următoare să străbată judeţul în lung şi-n lat şi să facă şedinţe zonale cu membrii de partid. Cea mai delicată zonă este cea din nordul judeţului, acolo unde deputatul Cristian Buican are supremaţia, iar PSD-ul are organizaţii destul de slabe, cu candidaţi la fel de slabi şi lipsiţi de şansă la alegerile locale din data de 5 iunie 2016.

• Deşi Primăria Râmnicu Vâlcea anunţa public, prin intermediul unui comunicat de presă, că se delimitează de practicile SC Romprest Energy SRL de a ameninţa agenţii economici cu amenzi cu intervenţia Poliţiei Locale a Municipiului sau a departamentelor din cadrul Primăriei municipiului dacă nu încheie contract de salubrizare, în spate anumiţi angajaţi ai primăriei sunt acuzaşi că acţionează exact invers.

Încă de la începutul acestei săptămâni, mai mulţi agenţi economici din municipiul Râmnicu Vâlcea s-au plâns că sunt obligaţi să încheie contract de salubrizare cu Romprest, şeful Corpului de Control al Primarului din Râmnicu Vâlcea, Vasile Avram, fiind cel care le impune acest lucru pentru a le elibera orarul de funcţionare.

„Nu este posibil aşa ceva. Am fost cu documentele la domnul Avram şi ne-a spus că nu ne va elibera orarul de funcţionare până când nu vom prezenta copie după contractul de salubrizare cu firma Romprest” - ne-a declarat un agent economic din Râmnicu Vâlcea, sub protecţia anonimatului.

Şeful Corpului de Control al Primarului din Râmnicu Vâlcea, Vasile Avram, este acuzat că profită de faptul că până la data de 31 martie 2016, toţi agenţii economici din municipiu trebuie să aibă aprobate şi eliberate orarele de funcţionare, în caz contrar vor fi amendaţi drastic.

Pe de altă parte, Primăria Râmnicu Vâlcea se apără, spunând că agenţii economici sunt obligaţi prin lege să facă dovada că au încheiat un contract cu o firmă de salubritate, iar în acest caz societatea Romprest este câştigătoarea de drept a licitaţiei, singura cu care aceştia ar putea încheia, în mod legal, un contract.

• Umblă vorba prin Consiliul Judeţean Vâlcea că interimarul din fruntea lui, care s-a văzut preşedinte numai după moartea lui Ion Cîlea, are preocupări de ordin mai mult ţăţesc, decât „organizatoresc”. Uite aşa trâmbiţează angajaţii prin CJ Vâlcea, care aprind o lumânare la mormântul lui Cîlea şi se roagă cu toată puterea să dispară liberalii din CJ: cică turnătorul, în loc să se ocupe de treburile importante ale instituţiei, nu mai poate de grija can-can-nurilor şi îi pică greu la digestie articolele de presă negative. Păi dacă-i aşa, neicuşorule turnător, nu-i problemă, se rezolvă!

• Băi frate, băi ce a mai ajuns şi masoneria asta. Ştiaţi că mare ştab peste o lojă masonică, n-avem voie să-i dăm numele că cică e la secret, e taman, turnătorul din fruntea CJ. Adică Masonul Gică taie şi spânzură şi prin masonerie pe la Vâlcea, nu e dea ajuns că le-a dat migrene celor din CJ. Sărmanii templieri cum se întorc ei în mormânt văzând pe ce fel de mâini a mai ajuns şi masoneria. Păcat, chiar ne plăcea de ei!

• Viceprimarul localităţii Băile Govora a călcat pe becul ANI şi a dat în boala incompatibilităţii. Liberalul Bogdan Dumitrică cică nu şi-a completat declaraţiile de avere şi de interese conform situaţiei lui reale şi astfel au intrat în vizorul inspectorilor de la Integritate. Recent, ANI a solicitat noi documente, iar viceprimarul are un proces pe rol. În aceste condiţii, Decalogul PNL credem că o să-i cadă cam rău la stomac vicelui liberal de la Govora.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...