Autoritățile americane au refuzat din nou eliberarea condiționată a asasinului lui Robert Kennedy

Autoritățile americane au refuzat din nou eliberarea condiționată a asasinului lui Robert Kennedy Foto: nbcnews.com
Pentru a 15-a oară, miercuri, 10 februarie a.c., autoritățile americane au refuzat eliberarea condiționată a lui Sirhan Sirhan (acum în vârstă de 71 de ani), asasinul lui Robert „Bob” Kennedy, fratele mai mic al fostului președinte american John Fitzgerald Kennedy, ce fusese asasinat la rândul său în 1963, în timpul campaniei electorale pentru președinția SUA din 1968.

Pe 17 aprilie 1969, Sirhan Sirhan a fost găsit vinovat pentru uciderea senatorului de New York și pentru tentativă de omor. El a fost condamnat la moarte, dar în 1972 pedeapsa i-a fost comutată în închisoare pe viață, grație unei scurte întreruperi a pedepsei capitale în statul California.

Condamnatul a compărut miercuri, pentru trei ore, în fața unei comisii a autorităților penitenciare californiene, afirmând că nu își mai amintește exact incidentul armat în care a murit Robert Kennedy.

Paul Schrade, în vârstă de 91 de ani, prieten al familiei Kennedy rănit în timpul incidentului de la hotelul Ambassador din Los Angeles, a depus mărturie miercuri, declarând că el crede că a fost atins de un glonț tras de Sirhan. El a precizat însă că a existat și un al doilea atacator vinovat de moartea de Robert Kennedy. Un alt martor a afirmat, în 2012, că au existat doi atacatori în timpul asasinării lui Robert Kennedy.

Membrii comisiei nu s-au arătat convinși de Sirhan.

Imigrant palestinian, Sirhan Sirhan l-a asasinat pe Robert Kennedy la hotelul Ambassador din Los Angeles, pe 5 iunie 1968, la scurt timp după ce senatorul democrat american câștigase alegerile primare din statul California pentru scrutinul prezidențial din SUA. Alte cinci persoane au fost rănite în acest atac.

Asasinul și-a motivat gestul prin sprijinul adus de Bob Kennedy vânzării de avioane militare americane către Israel.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...