Proteste anti-musulmane în toată Europa

Proteste anti-musulmane în toată Europa Foto: independent.co.uk
Mii de oameni au luat parte sâmbătă la manifestațiile de la Dresda (estul Germaniei), dar și din alte orașe din Europa, în cadrul unei zile europene de protest împotriva „imigrației în masă și a islamizării”, marcată de incidente și care a fost organizată în circa 10 orașe de mișcarea islamofobă germană Pegida (Patrioți europeni împotriva islamizării Occidentului), sub sloganul „Fortăreața Europa”.

Principalele două manifestații au avut loc la Dresda, fieful mișcării Pegida, unde s-au strâns între 6.000 și 8.000 de persoane, și la Praga, unde au fost aproximativ 5.000 de participanți.

Lutz Bachmann, fondatorul acestei mișcări create în toamna anului 2014, nu a participat la protestul din Dresda, din cauza unor probleme de sănătate, au anunțat organizatorii. La Dresda, protestatarii au fluturat numeroase drapele și au afișat pancarte ostile cancelarului german Angela Merkel. Participanții au strigat „Merkel trebuie să-și dea demisia!” și „Europa, închide-ți frontierele!” Poliția a desfășurat peste 1.000 de agenți și mai multe tunuri cu apă pentru a asigura securitatea.

În ciuda măsurilor de securitate, în unele orașe europene s-au produs ciocniri între poliție și manifestanți. La Amsterdam, forțele de securitate au arestat circa 20 de manifestanți, partizani sau adversari ai Pegida, dar și la Dublin au fost semnalate ciocniri între forțele de ordine și protestatari și au fost efectuate arestări. În alte orașe precum Varșovia, Bratislava, Graz (sudul Austriei) sau Birmingham (al doilea oraș al Marii Britanii), protestele s-au desfășurat fără incidente.

Douăzeci de persoane au fost reținute și la Calais, în nordul Franței, în timpul unui protest ostil refugiaților și a cărei organizare nu fusese autorizată. Ziarul La Voix du Nord, care și-a ilustrat informația de pe pagina sa de internet cu imagini cu indivizii arestați, a relatat că circa 150 de oameni s-au strâns în jurul orelor locale 13:00 (12:00 GMT) în apropierea stației de tren din Calais, oraș aflat sub „asediul” imigranților care încearcă să ajungă în Marea Britanie.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...