Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 08 februarie 2016

07 Feb 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 08 februarie 2016 Foto: arhiva Vocea Valcii
• Moştenitorii şi copiii de suflet ai defunctului Ion Cîlea, Remus Grigorescu şi Adrian Buşu, sunt pe cale să devină politicieni de duzină • Povestea cu Pirelli, care a circulat în tot municipiul Râmnicu Vâlcea este un falsă, care nu are nici un fundament real, susţine Gutău • PSD a găsit soluţia salvatoare la Drăgoeşti, localitate unde primarul Melente i-a părăsit pe social-democraţi pentru a candida din partea PNL • Mircia Gutău nu este misogin • A devenit un obicei ca, în ultimii ani, bilanţul IPJ Vâlcea să aibă loc în spatele unor uşi închise • Pieţe Prest, Poliţia Economică şi ANAF tolerează în continuare aşa – zişii producători în pieţele agroalimentare din Râmnicu Vâlcea

• Moştenitorii şi copiii de suflet ai defunctului Ion Cîlea, Remus Grigorescu şi Adrian Buşu, sunt pe cale să devină politicieni de duzină. Cei doi se pare că sunt tot mai marginalizaţi de colegii lor din PSD Vâlcea, după ce despre Remus Grigorescu s-a auzit că vrea să dezerteze la ALDE, iar Adrian Buşu le-a demonstrat că pe linie juridică nu prea se pricepe în Consiliul Judeţean, pesediştii având destul de pierdut în faţa liberalilor din cauza sfaturilor proaste ale acestuia.

Astfel, conform surselor noastre din tabăra social-democrată, Remus Grigorescu şi Adrian Buşu ar putea să nu mai prindă locuri eligibile la Consiliul Judeţean Vâlcea, pe listele PSD Vâlcea, ei urmând să ocupe locurile 12-13.

• Mircia Gutău demontează zvonurile lansate de adversarii săi politici precum că el a fost cel care a alungat investitorii din oraş. Povestea cu Pirelli, care a circulat în tot municipiul Râmnicu Vâlcea este un falsă, care nu are nici un fundament real, susţine Gutău.

„Au existat zvonuri că Gutău a respins Pireli. Nici Vorbă! În timpul mandatului lui Mircia Gutău, firma Pireli nu a călcat la Primăria Râmnicu Vâlcea. Nu am avut niciun contact cu ei. De regulă, investitorii se interesează prima dată la Mediu dacă pot lua avizul. Or, o firmă de cauciucuri nu putea lua avizul aproape de oraş.. Avizele se acordă la distanţe mai mari de aglomerări urbane, peste 20 km. De aceea, au plecat la Slatina, că acolo au găsit terenuri nu foarte aproape de oraş. De asta avem nevoie de o zonă metropolitană, care să funcţioneze, nu aberaţiile unora”, a spus la o emisiune fostul primar din Râmnicu Vâlcea.

• PSD a găsit soluţia salvatoare la Drăgoeşti, localitate unde primarul Melente i-a părăsit pe social-democraţi pentru a candida din partea PNL. Recent, organizaţia locală din Drăgoeşti l-a validat pe Ion Stroescu, fost director la BCR, în poziţia de candidat PSD pentru primăria din localitate. Ion Stroescu este şi profesor universitar, predă la Universitatea Spiru Haret şi este foarte cunoscut şi apreciat în localitatea Drăgoeşti.

• Mircia Gutău nu este misogin. Acestea nu sunt doar vorbe, faptele fostului edil din Râmnicu Vâlcea stând mărturie. Spre exemplu, lista de consilieri pe care Gutău o pregăteşte pentru alegerile din iunie 2015 va conţine cel puţin 4 femei. În cadrul unei emisiuni televizate, Gutău a dezvăluit şi câteva nume care vor apărea pe lista de consilieri. Este vorba atât de tineri la început de carieră, cât şi de consilieri locali cu experienţă.

„Avem o preşedintă la tineret nouă, o fată extraordinară care va face parte din lista mea de consilieri. Vom avea din start patru femei în CL. Mădălina Cotar merită să fie Consiliu Local. De asemenea, două dintre membrele actualului Consiliu Local se vor regăsi şi pe lista mea. Este vorba despre Carmen Preda şi Maria Bobeanu, două femei de ispravă, care au dovedit că nu au fost doar de ornament în Consiliu Local”, a precizat Gutău.

• A devenit un obicei ca, în ultimii ani, bilanţul IPJ Vâlcea să aibă loc în spatele unor uşi închise. Infracţiunile cu violenţă, furturile şi infracţiunile economice sunt într-o continuă creştere, însă cetăţenii nu pot să afle care sunt cauzele şi ce a făcut Poliţia Vâlcea anul trecut pentru a diminua efectele acestor fenomene. Singurul şef de unitate care de fiecare dată a făcut public bilanţul poliţiştilor în faţa camerelor de luat vederi a fost comisarul – şef Florian Marin, căruia îi plăcea transparenţa şi nu ezita niciodată să facă publice datele reale.

În schimb, actualul inspector – şef al IPJ Vâlcea, chestorul Ion Stoica, a ales ca, la sfârşitul săptămânii trecute, să prezinte în privat munca miliţienilor vâlceni, ascunzându-se de ochii publicului. Să fie oare rezultatele atât de bune pe 2015 încât nu a dorit să îi facă publicitate comisarului – şef Nicolae Sărdărescu sau pur şi simplu vrea să-şi petreacă ultimele luni în fruntea Poliţiei Vâlcea fără să atragă atenţia asupra sa?

• Pieţe Prest, Poliţia Economică şi ANAF tolerează în continuare aşa – zişii producători în pieţele agroalimentare din Râmnicu Vâlcea. De o bună perioadă de timp, mai multe persoane care vând în pieţe pe baza unui certificat de producător, comercializează produse cumpărate din târguri şi depozite en-gros, susţinând că sunt aduse chiar din grădina lor. Există chiar „producători” care, pe timpul iernii, au vândut cartofi, varză, mere, dovlecei, salată verde şi alte legume de import, convingându-i pe reprezentanţii primăriei de unde au obţinut certificatul de producător să treacă în documente că ei chiar au cultivat în grădină astfel de produse. Iar când vin organele de control în piaţă, ei acoperă repede marfa şi fug cât îi ţin picioarele.

Culmea este că reprezentanţii Pieţe Prest cunosc foarte bine situaţie, iar pe unii dintre aşa – zişii producători nu numai că îi tolerează, dar îi şi ajută, oferindu-le gratuit spaţii pentru depozitarea mărfii, în condiţiile în care închirierea acestor spaţii costă destul de mult. Asta se numeşte oare complicitate la comiterea unor infracţiuni? Cât despre Poliţia Economică şi ANAF, inspectorii acestor două instituţii închid de asemenea ochii în ceea ce-i priveşte pe falşii producători, însă îi „rup” în amenzi pe micii comercianţi care plătesc şi taxe la stat. După ce că economia judeţului este la pământ, micii comercianţi locali sunt de fiecare dată luaţi în colimator, iar marii evazionişti sunt lăsaţi în pace! Halal dreptate în judeţul ăsta!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...