ALERTĂ! Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

ALERTĂ! Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică Foto: telegrafonline.ro
Coreea de Nord a lansat în această dimineaţă o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, în ciuda opoziţiei venite din partea comunităţii internaţionale. Televiziunea publică nord-coreeană a confirmat că la bord se afla un satelit, care a ajuns pe orbită, dar informaţia nu este confirmată.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni astăzi de urgenţă, la New York, la cererea oficialilor de la Washington, Seul şi Tokyo, au confirmat surse diplomatice. Lansarea rachetei balistice vine la o lună după ce Coreea de Nord a detonat o bombă nucleară.

Chiar şi China a condamnat acţiunea aliaţilor săi, prin intermediul agenţiei oficiale de presă Xinhua. Pe de altă parte, Japonia nu a încercat să doboare racheta, deşi a trecut pe deasupra teritoriului său, susţine televiziunea publică NHK.

Racheta lansată astăzi, numită Unha, adică Galaxie în coreeană, are o rază de acţiune estimată la 10.000 de kilometri, ceea ce înseamnă că poate ajunge pe coasta de Vest a Statelor Unite. Phenianul nu are voie să facă teste balistice, acestea fiind interzise de sancţiunile internaţionale.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...