27 de sinucideri zilnic, în Franța

27 de sinucideri zilnic, în Franța Foto: economica.net
Zilnic, în Franța, se înregistrează 27 de decese care au la origine suicidul, majoritatea fiind bărbați. Această statistică surclasează mortalitatea în accidente rutiere, ne arată printr-un raport ministrul Sănătății francez, Marisol Touraine.

Este o dramă de sănătate publică, a declarat ministrul Sănătății, care spune că trebuie acționat pentru a preveni comiterea acestui act.

Bazându-se pe certificatele de deces, 9.715 persoane și-au luat viața în 2012, dar cifra reală ar putea fi mai mare, de ordinul a 10.700 de decese, având în vedere o subestimare cu 10%, precizează cel de-al doilea raport al Observatorului național al suicidului (ONS).

Modalitățile de sinucidere cele mai frecvente sunt prin spânzurare (54%), arme de foc (15%), luarea de medicamente sau alte subsanțe (11%), saltul în gol (7%).

Printre motivele avansate de persoanele care au avut tentative de suicid, 81% invocă rațiuni persoanele și 27%, motive profesionale.

Franța se află printre țările europene cu rate ale suicidiului ridicate, cu o rata de 16,7 la 100.000 de locuitori, în 2012, față de 11,7 la 100.000 de locuitori în ansamblul celor 28 de țări ale Uniunii Europene.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...