Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 04 februarie 2016

03 Feb 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 04 februarie 2016 foto arhiva Vocea Valcii
• Distracţie mare la bufetul Parlamentului: trei parlamentari de Vâlcea nu-şi mai încăpeau în piele de bucurie că Niţu i-a „tras-o” lui Buican şi a plecat la ALDE • Schemă logică despre cum a pierdut Buican un primar! • O pastilă amară şi pentru PSD Vâlcea • Prezent la o emisiune, consilierul de stat al Cancelariei Premierului României, vâlceanul Victor Giosan, a declarat că actuala formulă de distribuire a bugetelor în teritoriu este doar o modalitate de păstrare a clientelei politice • Prezentă la conferinţa ALDE de la Vâlcea, fostul secretar de stat pe problemele rromilor în guvernul Ponta, Lucia Varga, a făcut o declaraţie incendiară • Celebra, neînfricata şi neliniştita „Bety de la Rutieră” a revenit pe baricade • Primarul de la Diculeşti, Sabin Cupăreanu, se pregăteşte să treacă la PNL cu căţel, cu purcel, dar şi cu o bucată fiu din dotare

• Lume, lume! Distracţie mare la bufetul Parlamentului: trei parlamentari de Vâlcea nu-şi mai încăpeau în piele de bucurie că Niţu i-a „tras-o” lui Buican şi a plecat la ALDE. Protagoniştii sunt deputaţii Constantin Rădulescu (PSD), Romeo Rădulescu (independent) şi senatorul Florinel Butnaru (PSD).
La o ciorbă caldă şi o ceafă cu cartofi, cei trei parlamentari care reprezintă Vâlcea au răsuflat uşuraţi: prea se dădea Buican miezul politicii vâlcene! Uite că atunci când nu te aştepţi, ajutorul divin vine de unde nici nu te gândeşti. Deşi se vorbea de cel puţin 3 luni de zile că Niţu va pleca de la PNL, puţini mai credeau că acest lucru într-adevăr se va întâmpla.
În afară de Florinel Butnaru, care nu are interese directe, cei doi Rădulescu simt că se înfig mai bine în jocul politic de la Vâlcea. Preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, se simte răzbunat, mai ales că Niţu nu va pleca cu mâna goală din PNL, va lua şi ceva primari cu el, iar Romeo Rădulescu mai poate spera la o apropiere de PNL. Se pare că Buican, atunci când a bătut palma cu Gutău, i-a promis solemn acestuia că Romeo Rădulescu nici măcar nu va trece pragul la PNL, darămite să fie luat în vreun calcul politic.

• Schemă logică despre cum a pierdut Buican un primar! De fapt, fost primar, însă cu mari şanse de a fi reales la alegerile locale din iunie a.c. Este vorba despre fostul edil din Şirineasa, Dan Săraru, care a fost găsit incompatibil de ANI şi condamnat definit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. După ce şi-a pierdut mandatul, Săraru a fost angajat la clubul de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea, unde firma controlată de fratele senatorului Dan Niţu este acţionar majoritar.
De altfel, cu tot regretul din partea lui Buican, Săraru nu trecea de criteriile de integritate impuse la PNL, condamnarea sa definitivă atârnând greu într-o asemenea decizie.

• O pastilă amară şi pentru PSD Vâlcea. Consilierul judeţean, Remus Grigorescu, căruia regretatul Ion Cîlea i-a găsit serviciu de director la Biblioteca Judeţeană, s-a săturat de PSD, mai ales că se simte tras pe linie moartă. Şi cum omului nostru îi place să fie în lumina reflectoarelor, iată că a găsit posibilitatea: părăseşte PSD pentru ALDE, unde i s-a promis că va fi candidatul partidului pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Uite aşa ne va zâmbi Grigorescu din multitudinea de afişe, înşirate prin tot oraşul.

• Prezent la o emisiune, consilierul de stat al Cancelariei Premierului României, vâlceanul Victor Giosan, a declarat că actuala formulă de distribuire a bugetelor în teritoriu este doar o modalitate de păstrare a clientelei politice. Ca atare, conform spuselor acestuia, primarii eficienţi au primit mai puţini bani decât primarii ineficienţi, lucru îngrijorător pentru administraţiile publice locale. Victor Giosan a criticat şi maniera de distribuire a fondurilor de către Consiliul Judeţean Vâlcea, cunoscând faptul că la ultima şedinţă liberalii au împărţit finanţele după criteriilor lor politice. Asta în condiţiile în care peneliştii s-au luptat acum câţiva ani să impună nişte criterii de distribuire a banilor în CJ, care să avantajele localităţile care au cu adevărat nevoie de fonduri. „Partidele se bat pe criterii numai când sunt în opoziţie” – a menţionat Victor Giosan, dându-le o palmă morală colegilor săi din PNL Vâlcea.

• Prezentă la conferinţa ALDE de la Vâlcea, fostul secretar de stat pe problemele rromilor în guvernul Ponta, Lucia Varga, a făcut o declaraţie incendiară. „Să ştiţi că nu sunt singura blondă din guvern, ţigancă! Mai este şi doamna Udrea, celebra blondă de la Cotroceni, însă aceasta nu vrea să recunoască! Păcat, nu e bine să-şi negi obârşia, indiferent care este aceea. Eu sunt mândră că sunt ţigancă şi am învăţat limba romanes în familie.
Mă gândesc, probabil că doamna Udrea, a rămas cu ceva frustrări de pe vremea copilăriei, de când umbla desculţă, de îşi cumpără acum pantofi pe care nu are timp să-i poarte într-o viaţă de om”, a cugetat Lucia Varga.

• Celebra, neînfricata şi neliniştita „Bety de la Rutieră” a revenit pe baricade. După ce a fost exilată de la Biroul Rutier Râmnicu Vâlcea şi trimisă „la ţară”, „Betty” a fost readusă în municipiu, spre teroarea şi nemulţumirea şoferilor râmniceni. Sigur, cetăţenii din localitatea Nicolae Bălcescu au început să facă mătănii când au auzit că poliţista nu va mai fi văzută prin comuna lor, după ce agenta i-a „făcut cu capul” şi pe conducătorii auto de acolo. Gurile rele spun că vinovatul pentru readucerea lui „Betty” în prim-plan la municipiu este nimeni altul decât comisarul-şef Ilie Voica, adjunctul IPJ Vâlcea. Nişte răutăcioşi, domne’!

• Primarul de la Diculeşti, Sabin Cupăreanu, se pregăteşte să treacă la PNL cu căţel, cu purcel, dar şi cu o bucată fiu din dotare. Odrasla edilului, Armand Cupăreanu, este important în ecuaţie, în condiţiile în care se pare că în vara acestui an va fi aruncat în lupta electorală, chiar de tatăl său. Gurile rele din localitate spun că actualul şef al administraţiei publice locale din Diculeşti nu va mai putea candida pentru încă un mandat, din cauza problemelor penale cu care se confruntă şi de la care aşteaptă ceva condamnări, şi, astfel, se asigură că scaunul de edil va rămâne în familie. Astfel, şi-a pus fiul să semneze adeziunea la PNL, iar liberalii îl vor anunţat candidat pe Armand Cupăreanu pentru Primăria Diculeşti.


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...