S-a terminat ancheta asasinatului lui Boris Nemtov

S-a terminat ancheta asasinatului lui Boris Nemtov Foto: stirileprotv.ro
Ancheta cu privire la asasinarea lui Boris Nemtov, un fost lider al opoziţiei ruse, a fost finalizată, a anunţat Comitetul rus de anchetă. Opozantul rus Boris Nemţov a fost ucis de gloanţe în plin centrul Moscovei, pe 27 februarie 2015. Atunci, poliţia a raportat că mai multe persoane au asistat la asasinat. Un bărbat neidentificat a tras dintr-o maşină 7-8 focuri de armă asupra lui Boris Nemţov când acesta se plimba cu o tânără ucraineancă pe podul Bolşoi Moskvoreţki (Marele pod de piatră) din imediata apropiere a Kremlinului.

Vladimir Markin, un purtător de cuvânt al Comitetului rus de anchetă, a anunţat că cinci suspecţi, arestaţi în Cecenia, au fost acuzaţi de "asasinarea la comandă" a lui Nemtov. Dar, presupusul organizator al asasinatului, Ruslan Mahudinov, un membru al fortelor de securitate ale liderului cecen Ramzan Kadirov, este în continuare în libertate.

Şeful Comisiei de anchetă rusă, Aleksandr Bastrikin, a anunţat pe 21 ianuarie, că ancheta asasinării lui Nemtov a fost complet terminată. Însă fiica lui Nemtov, Jana Nemtova, a respins concluziile lui Bastrikin, acuzând Comitetul că nu a fost "interesat să rezolve până la capăt" cazul.

Rude şi avocaţi de-ai lui Nemtov au respins rezultatele anchete, susţinând că asasinatul a fost comandat de către oficiali ruşi de rang înalt.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...