Detenţie pe viaţă pentru jurnalişti turci care au dezvăluit trafic cu arme spre Siria

Detenţie pe viaţă pentru jurnalişti turci care au dezvăluit trafic cu arme spre Siria Foto: t24.com.tr
Procurorii turci solicită condamnarea la detenţie pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate pentru doi jurnalişti acuzaţi de terorism, după ce aceştia au dezvăluit că serviciile secrete turce trimit armament în Siria.

Can Dundar, editor-şef al publicaţiei laice Cumhuriyet, şi Erdem Gul, editor la acelaşi ziar, sunt în arest preventiv din noiembrie 2015 într-un caz care a generat critici vehemente pe plan internaţional la adresa Administraţiei Recep Tayyip Erdogan.

Ziarul Cumhuriyet a dezvăluit că Administraţia de la Ankara ajută insurgenţii sirieni cu arme. Ei au difuzat, în mai 2015, o înregistrare video care ar surprinde agenţi ai serviciilor secrete turce care transferau armament în Siria, pentru a ajuta grupurile insurgente şi organizaţiile teroriste care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad.

Potrivit unui document judiciar obţinut de agenţia Reuters, procurorii vor condamnarea la detenţie pe viaţă, plus încă 30 de ani, pentru cei doi ziarişti turci, sentinţe care ar presupune că nu vor putea fi eliberaţi condiţionat niciodată şi vor sta în izolare 23 de ore pe zi.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...