Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 28 ianuarie 2016

27 Ian 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 28 ianuarie 2016 foto arhiva Vocea Valcii
• Într-o emisiune la postul tv Etalon, unul dintre invitaţi a reproşat politicului local faptul că răposatului profesor râmnicean Gheorghe Gheorghe – de curând decedat – i s-a refuzat prezenţa în Consiliul de Administraţie de la PRELCET, aproape inexplicabil. Deşi propunerea de numire a plecat de la liberali, tot un liberal l-a şuntat, neacceptându-l, afirmând despre el că ar fi incompetent, meseria acestuia fiind de profesor de sport. Aceste este Doru Tărăşenie – Agaman-ul de la PRELCET care numeşte consilierii. Totuși, ipocrit cum este, Tărășenie şi-a dat acceptul pentru ca profesorul de sport de la Stoileşti (prieten cu liberalul Victor Stănculescu) să fie membru in Consiliul de upraveghere la PRELCET, iar pentru profesorul Gheorghe Gheorghe nu. Ce concluzie se poate trage? Ia gândiţi-vă la moralitate, seriozitate şi competenţă… Dacă tăcea, personaj politic moral rămânea, Tărăşenie!

• Duminică, Înalt Prea Sfinţia Sa Varsanufie – arhiepiscopul Râmnicului a împlinit vârsta de 48 de ani. La mulţi ani! Aşadar, avem cel mai tânăr ierarh, la Vâlcea, din 1945 la zi şi, poate, cel mai tânăr arhiepiscop din Patriarhia Română. Deşi ştiam despre eveniment, nu l-am mediatizat în numărul trecut, ştiind că invitaţii au fost deja nominalizaţi şi anunţaţi – de teama unor preoţi tupeişti care se vor prezenta la uşa sălii sărbătorii – neinvitaţi – pentru a arăta celorlalţi preoţi care sunt cu ochii pe ei că fac parte din anturajul capului bisericii locale. Dar cu toate astea, tot s-a înfiinţat unul sau doi la ușa Arhiepiscopiei, fiind acceptaţi, totuși, şi fără invitaţie. Multe nesimţiri şi nenorociri mai trebuie să suporte IPS Varsanufie la Vâlcea!

• O analiză politică făcută de trei ziarişti vâlceni privind activitatea politică a partidelor din judeţ, a scos în evidenţă absenţa sau lentoarea celor de la PSD privind dinamizarea electorilor social-democraţi în lumina alegerilor din vară şi de la toamnă. Adevărurile spuse la scenă deschisă, au stârnit mari controverse dar şi aprecieri, majoritatea celor care au văzut emisiunea susţinând prin mesaje sms eterogenia conducerii organizaţiei judeţene şi absenţa acţiunilor făcute în grup în localităţile vâlcene. Ne aducem aminte când, pe vremea preşedintelui răposat Ion Cîlea – în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică – acesta, alături de Dan Persu şi zeci de tinerii animaţi de idealurile social-democrate, „în haită”, mergeau din poartă în poartă, la ţară şi din scară în scară la oraşe, prezentând programul PSD şi răspunzând la nelămuririle şi nemulţumirile electorilor. Acum, nu se mai face nimic, ba, mai mult, în apariţiile sale televizate, vicepreşedintele Biroului Permanent al Organizaţiei PSD Vâlcea – Adrian Buşu – nu vorbeşte nimic despre activitatea sa politică, prezentându-se ca un „istoric de-al lui Cioroianu” (scuze, dar aşa l-au poreclit cei care îi vizionează participarea la emisiunile TV), vorbind despre Carol al II-lea şi de istoria de până în 1945, de parcă electorii pesedişti dau examen la așa ceva la alegeri. Oare, nu se găseşte nimeni la PSD să sune goarna deşteptării? Nu mai sunt multe luni până la alegeri.

• Știe cineva ce animăluț a purtat Iohannis la Iaşi, la Ziua Unirii, pe cap? Parcă și Ceaușescu avea așa ceva, la Târgoviște. Restul preşedinţilor au purtat pălării sau nimic. Neprevestitor!

• Cu (falsă) durere în suflet, anunţăm dispariţia (politică) a celui ce a fost unul dintre cei mai mari mincinoşi, şantajişti şi tupeişti ai neamului. România a avut multe nulităţi politice, dar parcă niciuna nu s-a căţărat atât de sus pe craca nesimţirii şi nu s-a coborât atât de jos în balta cu penibil. Trebuie să recunoaştem cu umilinţă: cuvântul IZMĂNAR este neîncăpător, pentru personalitatea (infectă) ce animă acest măscărici politic. Dar măcar limba română are o scuză, nu a fost pregătită pentru pogorârea unui astfel de duh (diabolic). Fie ca poporul să nu uite prea degrabă de fanfaronade, pentru a avea mereu un reper de jigodeală şi o sperietoare care să îi ţină mintea trează. Dumnezeu să-l odihnească! În celulă. Cu girofar!

• Anglicanii, catolicii şi ortodocşii copţi poartă negocieri pentru transformarea Paştelui în sărbătoare cu dată fixă. Creştin-ortodocşii stabilesc data Paştelui în funcţie de fazele lunii, după indicaţiile lăsate în urma primul Sinod Ecumenic, în anul 325. Atunci, liderii creştinilor au stabilit ca Paştele să fie sărbătorit în prima duminică după prima lună plină apărută după Echinocţiu. Numai va nu toate bisericile ortodoxe au acceptat îndreptarea calendarului. Printre ele se numără Biserica ortodoxă Rusă, Sârbă, din Georgia, Patriarhia Ierusalimului si Biserica ortodoxă din Ucraina. Biserica Ortodoxă Română a acceptat calendarul Gregorian, primind cu bunăvoință o asemenea inițiativă.

• V-aţi bucurat că v-a mărit Ponta pensiile (deşi legea indexării pensiilor exista înainte de instalarea guvernului Ponta)? V-aţi bucurat că a mărit Ponta salariul minim pe economie (l-a mărit pentru ca angajatorii să plătească taxe mai mari)? V-aţi bucurat că s-a micşorat TVA-ul la 20%? Ţeapă!!! Ponta ne-a asigurat, prin noul Cod Fiscal, taxe mărite, plătite tot de cei mai săraci oameni din România.

• Raportul MCV nu mi se pare chiar așa de pozitiv cum strigă politicienii. Două treimi din cererile de ridicare a imunității au fost respinse de Parlament. Din cei șase numiți în 2013 la conducerea parchetelor, unul este luat de DNA (Alina Bica), altul a fost prins plagiind (Licu), iar procurorul general Nițu se juca prin Bucuresti cu motocicliștii lui Gabi Oprea. Am câștigat bătălia cu corupția? Teamă îmi este că raportul MCV va fi folosit ca pretext ca să ceară ridicarea monitorizării și ca să se scape de Kovesi.

• Să fim sinceri: dacă nu era moartea polițistului Gigină, azi Oprea era ministru de Interne sau poate chiar premier. De la Iohannis la Dragnea, toți l-ar fi curtat, ca să nu spun pupat în fund. Scuze. Oprea este exponentul unui sistem care, la acest moment, continuă să funcționeze. Fabrica de doctorate de la academia SRI a funcționat cu aprobarea lui Maior/ Hellvig/ Coldea. Zisa Academie de Științe ale Securității Naționale a luat 37,8 milioane de lei de la buget ca să pompeze o șpaga pe viață lui Dâncu, Mihalache sau Curaj. O să îl arunce la coș pe Oprea, dar undeva, cumva, sistemul său - cu Tobă, „doctoranzii” Licu și Onțanu, Mihalache sau Curaj - va merge mai departe.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...