Au apărut în Europa primele cazuri de infecţii cu virusul Zika, care afectează femeile însărcinate

Au apărut în Europa primele cazuri de infecţii cu virusul Zika, care afectează femeile însărcinate Foto: techinsider.io
Virusul Zika, activ în 23 de țări, majoritatea în America Latină, pare de neoprit. După ce a fost stabilită o legătură clară între aproape 4000 de nașteri ale copiilor cu malformații în Brazilia și virusul transmis de țânțari, autoritățile de la Rio iau măsuri fără precedent. Guvernul a scos armata în stradă, iar populația primește insecticid gratuit. Niciun lac sau râu din marile orașe nu va rămâne netratat.

În Salvador s-a luat o măsură extremă, de neconceput pentru secolul 21. Populația a fost sfătuită să nu mai facă niciun copil timp de 2 ani din cauza vitezei cu care se răspândește virusul Zika. Specialiștii spun acum că, pentru moment, situația pare scăpată de sub control în America Latină și se concentrează acum spre Canada și Statele Unite.

Particularitatea acestui virus este că, deși poate afecta orice persoană, este grav doar la femeile însărcinate. În special pentru cele în primul trimestru. În Brazila a fost demonstrat că Zika este motivul pentru care mii de copii s-au născut cu o malformații legate de mărimea neobișnuită de mică a creierului și capului, o epidemie numită microcefalie.

Nu există vaccin sau medicație care să poată preveni sau vindeca infecția.

Două persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate în Elveția la scurt timp după ce s-au întors dintr-o regiune tropicală. Autoritățile britanice au anunțat infectarea cu virusul Zika a trei turiști britanici care au călătorit în America de Sud. Agenția de sănătate publică a Marii Britanii a transmis că cele trei cazuri au fost depistate la persoane care au călătorit în Columbia, Surinam și Guyana.

Virusul Zika este răspândit de același tip de țânțar care transmite febra dengue și care se întâlnește în America de Nord și America de Sud, inclusiv în Statele Unite. ”Centrul de Control și Prevenția a Bolilor”‘ din SUA a extins avertizarea de călătorie pentru femeile însărcinate, recomandând să evite călătoriile în Brazilia, Columbia, El Salvador, Guiana Fraceză, Guatemala, Haiti, Honduras, Martinica, Mexic, Panama, Paraguay, Surinam, Venezuela și Puerto Rico.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...