Armata siriană a recucerit un oraş strategic

Armata siriană a recucerit un oraş strategic Foto: yalibnan.com
Armata siriană a recucerit, luni, 25 ianuarie a.c., de la insurgenţi un oraş strategic din provincia sudică Deraa, după lupte grele. Astfel, vor fi asigurate căile de aprovizionare din capitală spre sudul ţării.

„Oraşul este foarte important pentru ambele părţi. Au fost lupte crâncene. Acum după ce l-a ocupat, regimul a tăiat legăturile rebelilor între estul şi vestul Deraa”, a declarat Rami Abdulrahman, şeful OSDO cu sediul în Marea Britanie, care monitorizează violenţa în ţară, bazându-se pe o largă reţea de surse locale.

Armata a lansat ofensiva împotriva insurgenţilor în Sheikh Maskin la sfârşitul lunii trecute şi a fost sprijinită de zeci de lovituri aeriene efectuate de avioane de război ruseşti şi siriene.

Capturarea Sheikh Maskin ar permite armatei să înainteze spre dealul al-Harra, care este cel mai înalt punct în Deraa.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...