VIDEO: „Omorâţi-i acolo unde-i întâlniţi!” ameninţă din nou ISIS

VIDEO: „Omorâţi-i acolo unde-i întâlniţi!” ameninţă din nou ISIS Foto: captura video
Video: youtube/ Howling Roster
Organizaţia Statul Islamic (SI) a dat publicităţii duminică, 24 ianuarie a.c., o înregistrare video care spune că îi prezintă pe cei nouă autori ai atentatelor care au făcut 130 de morţi pe 13 noiembrie la Paris şi ameninţă toate ţările din cadrul „coaliţiei”, inclusiv Marea Britanie.

În această înregistrare, publicată sub titlul "Omorâţi-i acolo unde-i întâlniţi", este vorba despre patru belgieni, trei francezi şi doi irakieni. Publicată de divizia media în limbi străine a Statului Islamic, Al-Hayat Media Center, ea îi înfăţişează pe aceşti jihadişti în timp ce comit atrocităţi, cum ar fi decapitări şi executarea prin împuşcare a unor persoane prezentate ca ostatici.

Vorbind în arabă şi în franceză, mai mulţi dintre aceştia afirmă că mesajul lor „este adresat tuturor ţărilor participante la coaliţia” antijihadistă condusă de Statele Unite care a intervenit din septembrie 2014 împotriva SI în Siria şi Irak.

Înregistrarea video arată, de asemenea, o fotografie al premierului britanic, David Cameron, însoţită de o frază în engleză afirmând că „Oricine se va aşeza de partea necredincioşilor va fi ţinta săbiilor noastre”.

Videoclipul îi descrie pe cei nouă jihadişti ca „lei” care „au îngenuncheat Franţa”.

Imaginile mai conţin extrase arătând atentatele de la Paris şi operaţiunile forţelor franceze de securitate după atacuri.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...