Opt obiective pe care şi le propune chestorul Stoica la IPJ Vâlcea

Opt obiective pe care şi le propune chestorul Stoica la IPJ Vâlcea Foto: Vocea Valcii
Revenit în fruntea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea după trei ani de absenţă, chestorul Ion Stoica a intrat rapid în „pâine” şi şi-a stabilit obiectivele pentru anul 2016.

În cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Judeţean Vâlcea, inspectorul – şef îşi va prezenta în plen cele opt obiective strategie pe care şi le-a propus pentru anul acesta. Acestea sunt: creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei; protejarea patrimoniului şi siguranţa stradală; asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri; monitorizarea grupurilor infracţionale, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii şi supravegherea judiciară a inculpaţilor; combaterea delictelor silvice şi piscicole, prevenirea braconajului cinegetic şi asigurarea climatului de deţinere legală a armamentului şi muniţiei; creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţul Vâlcea; asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare şl informaţionale necesare dezvoltării şl menţinerii capacităţii operaţionale; creşterea nivelului de încredere în poliţie şi îmbunătăţirea cooperării interinstitutionale.

În cadrul ultimului obiectiv, cel în care chestorul Stoica îşi propune creşterea nivelului de încredere în poliţie, se regăseşte un subpunct extrem de important. Este vorba despre „monitorizarea şi evaluarea riscurilor şi vulnerabilităţilor la corupţie la nivelul structurilor I.P.J. Vâlcea şi scăderea numărului faptelor de corupţie în care au fost implicaţi poliţişti”. Ei bine, după cum bine se ştie, în ultimii ani şi în special în anul 2015, au existat foarte multe cazuri de poliţişti din Vâlcea acuzaţi şi, în final, condamnaţi pentru fapte de corupţie.

Reamintim doar câteva dintre aceste cazuri: Nelu Ghinea - poliţist rutier în cadrul Poliţiei oraşului Bălceşti – condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, Tiberiu Nuţu – poliţist rutier la Drăgăşani – condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, Nicolae Niţu – poliţişt în cadrul Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea (Biroul Drumuri Naţionale) – condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, Marin Onuţ – SPR Vâlcea – 2 ani de închisoare cu suspendare, precum şi alţi poliţişti care sunt acuzaţi de procurori de diferite infracţiuni de corupţie, care însă încă se judecă în instanţă.

De aceea, chestorul Ion Stoica a luat decizia de a trece în revistă toate cazurile de corupţie în care au fost implicaţi poliţiştii din Vâlcea, de a „identifica cauzele generatoare” şi de a „emite de recomandări”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...