Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 25 ianuarie 2016

24 Ian 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 25 ianuarie 2016 Foto: arhiva Vocea Valcii
• Vineri seara, în emisiunea Cristinei Ţopescu, de la Antena 3, s-a discutat iar de cazul doctorului Constantin Ploscaru, chirurgul care şi-a tăiat cu bisturiul colegul, pe doctorul Emil Bărbulescu. • Consilierul prezidenţial Dan Mihalache este şi el membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) – în gaşca lui Oprea şi Curaj - şi încasează pe lună 2.700 de lei. • Surprinzător sau nu, informarea privind activitatea lunară a semi-preşedintelui CJ Vâlcea, Gică „Bâlbâici” Păsat, lipseşte cu desăvârşire. • Zisa Academie de Știinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) e o adunătură de impostori… • Culmea desconsiderării. Berlinul discută cu Ankara să dea drumul Turciei la Schengen…

• Vineri seara, în emisiunea Cristinei Ţopescu, de la Antena 3, s-a discutat iar de cazul doctorului Constantin Ploscaru, chirurgul care şi-a tăiat cu bisturiul colegul, pe doctorul Emil Bărbulescu. Fiind apelat telefonic, directorul Spitalului vâlcean, doctorul Dan Ponoran şi-a exprimat nedumerirea că apărarea agresorului, precum că nu a intenţionat să-l taie la gât pe superiorul său (doctorul Bărbulescu este şeful secţiei Chirurgie), ar putea sta în picioare, din moment ce, după aplicarea loviturii şi vederea sângelui, nu i-a acordat primul ajutor, conform jurământului depus după absolvirea facultăţii de medicină. Scuza enervării datorată faptului că victima a dat buzna peste el în sala de operaţie, nu are susţinere. Ploscaru, nici speriat nu a fost şi nici presupusa interdicţie de care se foloseşte în apărare, nu este inclusă în regulamentul folosirii sălii. O apărare de tot râsul! Tot în această emisiune, o echipă de ziarişti de la Antena 3 l-a filmat în „arestul” său de la domiciliu pe doctorul Ploscaru, oferindu-i acestuia ocazia să-şi expună public apărarea. A fost un basm, însăilat cu aţă albă, pe multă ignoranţă şi minciună. De-abia acum, după ce am cunoscut poziţia publică a agresorului, ne putem pronunţa asupra pedeapsei pe care acesta o va primi, cuantificată în ani suficienţi de recruziune.

• Consilierul prezidenţial Dan Mihalache este şi el membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) – în gaşca lui Oprea şi Curaj - şi încasează pe lună 2.700 de lei. 2.700 de lei, bani de alone, la salariul lui de 20.000 de lei. Plus maşină, şofer, bani de protocol şi, probabil, casă de la RAAPPS. Un profesor cinstit predă 40 de ani şi nu ia banii ăştia. Un medic foarte bun bagă gardă după gardă şi poate că se apropie. Iar Mihalache, Oprea, Dâncu şi restul găştii îi încasează fără să mişte un deget. Ca să doarmă Mihalache în faţa omologilor din Serbia. Asta e mafia care conduce, iau tot ce pot, de unde pot. Bugetul ASSN (fondată de Gabriel Oprea, fonduri care, în 2016, vin din bugetul Educaţiei) este de 37,8 milioane de lei. Bani luaţi de la şcoli dărăpănate, de la copii care stau în frig şi folosesc toalete toxice. Cred că s-a ajuns prea departe.

• Surprinzător sau nu, informarea privind activitatea lunară a semi-preşedintelui CJ Vâlcea, Gică „Bâlbâici” Păsat, lipseşte cu desăvârşire. Fişierul încărcat de angajaţii instituţiei conţine o filă goală, albă, semn că liberalul Păsat nu prea ştie ce să scrie pe acolo. Suntem convinşi că omul are activităţi zilnice, însă probabil că nu sunt în beneficiul vâlcenilor. Ca să nu mai spunem că ieşirile sale publice sunt atât de rare şi insignifiante, încât mai mult ca sigur vâlcenii habar nu au cine conduce CJ Vâlcea, la un an de când instituţia a fost preluată cu japca de Păsat şi liberalii săi. Un alt aspect demn de remarcat este faptul că şi proiectele de hotărâri privind repartizarea unor fonduri către primăriile din Vâlcea şi privind bugetul propriu al judeţului nu sunt încărcate pe site, deşi toate celelalte proiecte sunt făcute publice. Probabil că liberalii se pregătesc să repartizeze banii pe aceleaşi criterii politice şi discriminatorii şi nu vor să creeze un scandal timpuriu.

• Zisa Academie de ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) e o adunătură de impostori - Gabi Oprea, Adrian Curaj, Remus Pricopie şi, se pare (lista e secretă, nu au site) şi Vasile Dîncu - care se pupă în fund unii pe alţii şi papă vreo 32 de milioane de lei de la buget. Băieţii îşi dau indemnizaţii pe viaţă echivalente cu un salariu mediu - mă întreb câţi profesori oneşti primesc banii ăştia. Aşa cum scria azi Miron Damian, statutul arată că este o organizaţie mafiotă: membrii pe viaţă ai ASSN sunt daţi afară dacă nu aduc fonduri! Deci, lui Curaj o să îi taie renta viageră nenea Oprea dacă nu pompează banul de la minister către Cupola. Structura asta mafiotă a fost înfiinţată prin lege, asta e ţara în care trăim. Curaj nu doar că trebuie să primească un şut din Guvern, dar toată structura mafiotă acoperită legal trebuie pur şi simplu desfiinţată. Banii pe care-i păpau caraghioşii ăştia - 7,5 milioane de euro - dirijaţi către nişte şcoli amărâte, la care nu ajung niciodată fondurile. Foto: Iohannis la o reuniune a “Academiei”.

• Culmea desconsiderării. Berlinul discută cu Ankara să dea drumul Turciei la Schengen, în schimbul bunăvoinţei turcilor de a nu mai exporta milioane de refugiaţi. Ştiam de mai mult timp că nici politica europeană nu e mai brează decât cea românească. Ştiam că şi la ei creşte ipocrizia mai mare decât rapiţa. Dar nu credeam că pot să ajungă în asemenea hal de jegoşenie, să funcţioneze pe faţă legea celui mai tare şi a şantajului politic util. România nu este primită de ani de zile în Schengen sub pretexte care de care mai jenante, care de fapt maschează folosirea acestui instrument pe post de măciucă politică, iar pe de altă parte e rezultatul interesului Olandei de a bloca portul Constanţa, un posibil competitor redutabil pentru portul Rotterdam. Şi dă-i cu anti-corupţia şi cu toate celelalte cuvinte de carton ondulat cu care funcţionarii europeni umblă în gură cum umblă corbul cu caşcavalul.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...