Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 18 ianuarie 2016

17 Ian 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 18 ianuarie 2016 Foto: Vocea Valcii
• A început o goană extraordinară pentru cumpărarea cărţilor „scriitorilor din penitenciare” • Când e neclar dacă noul guvern e unul de ciocoi, te uiți dacă demnitarii își iau case de la RAAPPS, deși au locuințe în București • Dacă aș fi politician nu aș scrie așa ceva, dar nu sunt, așa că pot să îmi vărs năduful • Povestea asta cu academicienii din puşcării ar trebui să se termine cu trimiterea înapoi la zdup a tuturor academicienilor de tipul Becali sau Copos

• A început o goană extraordinară pentru cumpărarea cărţilor „scriitorilor din penitenciare”. Ele vor deveni cărţi rare, prin faptul că au fost tipărite în număr de 500-1000 de bucăţi şi, în curând, deţinuţii nu îşi vor mai putea publica „creaţiile ştiinţifice”, legea care le acordă „scriitorilor” o reducere de 30 de zile din pedeapsă, urmând a fi modificată prin scoaterea acestei prevederi. Astfel, aceste carti vor deveni „rare”. Aşa că, fugiţi la librăriile din Capitală, să vă îmbogăţiţi nepoţii…

• Sorin Frunzăverde, mai marele mason ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ca, în campania electorală pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale din 2014, a şantajat primarii din judeţ, determinându-i pe aceştia să-l susţină pe candidatul Iohannis la Cotroceni. El a fost acuzat de instigare la şantaj, pentru că şi-a trimis oamenii să le spună primarilor (alţii decât cei de la PNL) că alocarea fondurilor către primării în 2015 şi 2016 se va face în funcţie de procentul obţinut de candidatul ACL în localităţile lor. Numai ca nu este singurul vinovat. Toţi şefii de filiale, indiferent din ce partid au făcut parte, au cerut primarilor lor să facă propagandă pentru un anumit candidat, menţionând că în funcţie de rezultat vor primi bani de la buget pentru modernizarea localităţii unde este primar. Păi, dacă este bal, bal să fie în toată ţara şi toţi să ajungă la Mititica. Dar aici este România, ţara unde totul este posibil şi Sistemul aplică sancţiuni penale numai celor incomozi. “Dudăverde” ăsta e un şmecher care a fugit din PDL, înclinând balanţa schimbării guvernării Boc. Un trădător politic. Şi pentru asta a fost răsplătit de Victor Ponta cu preşedinţia Consiliului Judeţean. Dar PSD nu l-a mai ajutat şi a ajuns unde îi este locul. La o astfel de condamnare, să tot furi (bani, voturi, şantaj, etc.)! Oare în Dreptul Penal se stipulează ca oamenii politici să fie condamnaţi cu suspendare sau la domiciliu, iar restul de români să fie trimişi la bulău? Păi, măi fraţilor, să ne facem toţi politicieni şi să furăm, că e tare fain! “Foaie verde frunză verde, ce am eu, tot nu se pierde, că mi-au dat cu suspendare. Norocos nevoie mare, n-o să sap cinci ani la sare”, este melodia preferată a masonului nemernic.

• Când e neclar dacă noul guvern e unul de ciocoi, te uiți dacă demnitarii își iau case de la RAAPPS, deși au locuințe în București. Ceea ce doi miniștri din guvernul Cioloș - șeful cancelariei și doamna de la mediu - au făcut-o deja. De asta am ieșit în stradă, să își mai ia ăștia o locuință. Lui Dragoș Tudorache, șeful cancelariei primului ministru, guvernul Cioloș i-a oferit "din rațiuni de securitate" o locuință de protocol de 180 mp, deși omul are ditamai apartamentul de 150 mp în București. Aceasta este explicația oficială a Guvernului. La fel și la madame Palmer de la Mediu: are casă în București, dar "din rațiuni de securitate" a luat casă de la RAAPPS! Băi, eu înțeleg că guvernul ăsta e plin de gradați, dar chiar așa să ne prostiți în față. Cei care vă spuneți "lasă bre, că au salarii mici", vă spun că, din vară, prin OG, salariul unui ministru este vreo 20.000 de lei.

• Dacă aș fi politician nu aș scrie așa ceva, dar nu sunt, așa că pot să îmi vărs năduful. 100.000 de papagali (hai, să fi fost printer ei și vreo 1- 2.000 conștienți de ceea ce se întâmplă) s-au înghesuit pe Arena Națională la 7 august 2011, când Oprescu a deschis stadionul. Toată presa a scris de pe atunci că e o mega-țeapă, dar boboru era extaziat. În 2008, l-au votat pe Oprescu, deși omul avea niște povești de Tartarin din Tarascon: autostrada suspendată, căprioare în loc de mall, etc. Cât IQ să ai ca să te prinzi ca Oprescu își bate joc de tine? Nu vreau să fiu pește posac, dar sunt curios dacă în 2016 nu votează altul la fel, iar prin 2020 îi vezi iar tăvălindu-se de durere că i-a păcălit.

• Victor Ponta sugera că Timofti greșește că respinge candidatura lui Plahotniuc și împinge Moldova în anticipate, care vor fi câștigate de ruși. Când îl văd pe Ponta că are un răspuns așa de clar la dilema „corupții pro-europeni sau tabăra pro-rusă”, mă întreb cât din miliardul ăla furat din băncile din Moldova s-o fi scurs și la niște cetățeni din România? Altfel, patrioți foarte îngrijorați de soarta fraților noștri de peste Prut.

• Povestea asta cu academicienii din puşcării ar trebui să se termine cu trimiterea înapoi la zdup a tuturor academicienilor de tipul Becali sau Copos, cu un plus de pedeapsă, şi a tuturor complicilor lor. Ordonanţa asta pe care se chinuie guvernul Cioloş să o dea e complet tardivă. Băieţii au scăpat şi râd de noi. Banii nu am fost în stare să îi luăm înapoi, la puşcărie şi-au aranjat ba la Poarta Albă, ba la Rahova sau Jilava să stea ca la pension şi au şi făcut mişto de noi cu „operele ştiinţifice”. Să mai zică cineva că e pe moarte corupţia din România fiindcă i-a speriat DNA-ul.

• Un text absolut șocant al psihologului clinician Mircea Toplean, care desființează politicile norvegienilor și teoriile „hipsterilor” (persoană superficială): „Mai e aici un aspect pe care mulți îl trec cu vederea: să separi copiii de părinți în urma unor mărturisiri făcute chiar de ei, de copii, are un efect devastator asupra tuturor, ÎN PRIMUL RÂND asupra copiilor denunțători. Aceștia vor trăi cu un copleșitor sentiment de vinovăție. Vinovăția că și-au trădat fatal părinții generează cu ușurință un nucleu nevrotic, poate chiar psihotic”. In plus: „Părintele hipster uită - sau n-a știut niciodată - că orice copil, pe lângă nevoia de independență, mai are și altele - complementare, NU opuse: nevoia de disciplinare, de limitare, de structurare, de repere clare. De ce sunt acestea ignorate? Fiindcă pun părintele în situații complicate, jenante, iritante, stresante, lipsite de gratificație. Părintele hipster are nevoie să se uite în oglindă și să vadă un om minunat, un părinte oripilat de barbariile care au loc în familiile balcanice, un părinte aliat cu Barnevernet care scrie fudul și condescendent pe forumuri: “Bine le-a făcut” și „Îi bați, ți-i ia”. (...) Cred cu tărie că nu bătaia este problema numărul 1 în familiile urbane din România. Ci răsfățul, incapacitatea părintelui de a-și asuma un rol structurant în viața copilului său”. Bănuiesc ce contraargumente vor urma: da’ de unde știe ăsta mai bine decât norvegienii?


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...