Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 11 ianuarie 2016

10 Ian 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 11 ianuarie 2016 Foto: arhiva Vocea Valcii
• Nu au trecut decât puţine zile de când am petrecut Revelionul şi, iată că nu ni s-a luat pofta de serviciu • Parcă ar fi un blestem în comuna Dăeşti, astăzi, duminică, a luat foc un alt acoperiş, în locuinţa familiei Diaconu, de pe strada Curături • Afacerişti, foşti directori de companii, politicieni şi chiar interlopi au intrat în ultimii ani în categoria ”băieţilor deştepţi” care au dat tunuri de sute de milioane de euro şi n-au făcut o zi de puşcărie • Curtea Constituțională a României (CCR) a dat o lovitură decisivă structurilor sindicale actuale din România, anulând o prevedere fundamentală a Codului Muncii • Mi-a rupt inima istoria despre trenul cu un singur pasager: o elevă care este luată de acasă și dusă la școală, zilnic

• Nu au trecut decât puţine zile de când am petrecut Revelionul şi, iată că nu ni s-a luat pofta de serviciu. Anul trecut a fost un an greu, cu multe supărări, accidente financiare, creanţe nerecuperate pe cale amiabilă, procese de presă şi noi adversităţi. Deh, aşa-i în presă! Pentru un timp, am uitat nefericirile anului trecut şi asta pentru că la festivitatea nopţii dintre ani, am petrecut la restaurantul hotelului OLTENIA, din Govora Băi, unde amfitrion ne-a fost cel mai bun organizator de revelioane – Janin Oteşanu, sub bagheta căruia o suită de meseriaşi (ospătari, bucătari, barmani şi necalificaţi) au dat un plus de strălucire evenimentului. Familia Oteşanu şi subordonaţilor din unitatea de turism pe care o conduc, le mulţumim! O remarcă încadrată în adevăr: nu s-au înregistrat reclamaţii pentru organizare, cazare, meniu şi ambient. Aici, asta, a devenit o obişnuinţă. Felicitări!

• Parcă ar fi un blestem în comuna Dăeşti, duminică, 10 ianuarie a.c., a luat foc un alt acoperiş, în locuinţa familiei Diaconu, de pe strada Curături. La alarmarea comunităţii, primarul George Popolan a antrenat pompierii voluntari şi funcţionarii primăriei, pagubele fiind limitate. De data aceasta, răspunsul solicitării pompierilor ISU a fost în timpul cuvenit, ei ajutând esenţial la stingerea focului. La acest imobil, focul a pornit de la o defecţiune a sistemului electric. Cu această ocazie, primarul George Popolan ţine să le mulţumească tuturor celor care au fost lângă el în limitarea dezastrului şi refacerea, temporară, a acoperişului.

• Afacerişti, foşti directori de companii, politicieni şi chiar interlopi au intrat în ultimii ani în categoria ”băieţilor deştepţi” care au dat tunuri de sute de milioane de euro şi n-au făcut o zi de puşcărie, dar care sfidează acum autorităţile de la distanţă. În timp ce unora li s-a pierdut urma definitiv, alţii se joacă de-a ”hoţii şi vardiştii” on-line, sfidând anchetatorii care i-au scăpat printre degete. Fostul deputat Mihai Tânjală, afaceristul Elan Schwartzenberg sau Codruţ Marta, mâna dreaptă a fostului şef ANAF, Sorin Blejnar, sunt doar câţiva dintre condamnaţii celebri şi greu de prins.

• Curtea Constituțională a României (CCR) a dat o lovitură decisivă structurilor sindicale actuale din România, anulând o prevedere fundamentală a Codului Muncii. Printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial, au fost declarate neconstituționale dispozițiile art.60 alin. (1) lit. g) din Legea nr.53/2003 — Codul muncii. Conform acestor dispoziții, concedierea unui salariat nu poate fi dispusă „pe durata exercitării unei funcții eligibile într-un organism sindical, cu excepția situației în care concedierea este dispusă pentru o abatere disciplinară gravă sau pentru abateri disciplinare repetate, săvârșite de către acel salariat”. Aceasta înseamnă că, de acum înainte, liderii de sindicat pot fi concediați mult mai simplu, aproape ca orice angajat.

• Mi-a rupt inima istoria despre trenul cu un singur pasager: o elevă care este luată de acasă și dusă la școală, zilnic. Când fata va termina școala, în martie, stația se va închide. Se întâmplă în Japonia. Un gest simbolic. Asta înseamnă să îți pese de fiecare copil, asta înseamnă să respecți principiul „No one left behind”. Nu să ții discursuri dulci în Parlament, dar în loc să te preocupe zecile sau sutele de elevi care merg pe jos, vară, iarnă, la școală, pentru că nu-s bani de microbuz, tu îți renovezi vila de protocol cu 900.000 de euro. Asta o spun cu obidă, cu obidă, pentru geniile care îmi scriau: ce contează, dom’le, 900.000 de euro, când e vorba de președintele nostru? Da, dar pentru amărâtul de copil care stă în Apuseni și merge iarna prin pădure, la școală, nu se găsesc 10.000 de euro pentru repararea microbuzului și pentru benzină.

• În noiembrie, DNA-ul l-a săltat pe șeful oficiului pentru protecția martorilor, cred că țineți minte scandalul: furau banii instituției, își băteau joc de martori, le puneau viața în pericol. Cine să mai vină să îi dea în gât pe mafioți, când polițiștii care trebuie să te protejeze sunt la fel de răi? Trebuia deschis un proces de restabilire a încrederii publicului în această instituție. Și? Nimic. Poliția a băgat scandalul sub preș, așa se rezolvă lucrurile. Ce garanție amcă s-a schimbat ceva, când eu îmi dau viața pe mâna lor? Zero. La fel și cu plagiatul lui Tobă: au desființat comisia de etică și acum așteptăm ca Parlamentul să aprobe o lege care nu există încă. Tobă e bine, mulțumesc. Păi, când șeful poliției, acum ministru, e un hoțoman, speră cineva că la protecția martorilor se va produce o schimbare în bine? Iar eu nu accept că lucrurile astea vin din haos și incompetență. Cred că pur și simplu vor să sufoce - pas cu pas - toată lupta anticorupție.

• Procesul ginecologilor de la Vaslui, care nu te asistau la naștere până când nu le dădeai bani, arată un sadism și o lipsă de inimă cum pur și simplu nu credeam că există. Nu dădeai 150 de lei la medic, te trimiteau să naști acasă. Anestezieri fără efect și, când pacienta striga de durere, doctorița îi spune: „Ți-a plăcut să te... acum strigi ca vaca”! Unde e Colegiul Medicilor? Nu știa, zău? Repet, ăsta e sistemul, dar de câte ori vrea cineva să îl schimbe, începe scandalul, susținut de trompetele din presă, zișii specialiști în chestiuni medicale, în fapt PR-ul nomenklaturii care e în vârful unei piramide corupte.

• Lista „universitarilor” care i-au ajutat pe alde Becali, Copos, Dan Voiculescu să scrie cărţi ştiinţifice arată ce mare e prostituţia şi foamea...Nu mă miră de prelaţii care l-au „îndrumat” pe Becali, la câţi bani a băgat în ei. Însă sunt doi profesori universitari de la ASE care se zbat să-l scoată pe Felix... Plus celebrul Eugen Nicolaescu ot PNL, el însuşi plagiator bine înfipt în partidul iohannist, care îl îndrumă pe sindicalistul Marius Petcu. Ce i-o lega? Nu am spus “cine”…

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...