Presa elvețiană: Cel mai temut infractor din Elveția a fost prins

Presa elvețiană: Cel mai temut infractor din Elveția a fost prins Foto: en.storyclash.com
Blick, cel mai important tabloid din Elveția, este in extaz și anunță cu litere mari în prima zi a anului: “Vasile Stanciu din România, cel mai temut infractor-turist din Elveția, a fost prins în Italia”.

El a fost reținut de Guardia di Finanza din Luino la începutul săptămânii, la Dirinella, un punct de trecere a frontierei dintre Italia și Elveția. În momentul în care a văzut reprezentanții fiscului îmbrăcați în uniforme, românul de 36 de ani s-a speriat și s-a ascuns după niște copaci. Tocmai asta a atras atenția italienilor.

Pe numele bărbatului exista un mandat european de arestare, el fiind căutat atât de Elveția, cât și de micuțul stat Liechtenstein. Acuzațiile sunt jaf și apartenență la grup infracțional.

Românul a reușit să spargă zeci de locuințe în Elveția, de unde a sustras bani, bijuterii și aparate electronice în valoare de 150.000 de franci elvețieni.

Românul a ținut capul de afiș al presei elvețiene în 2015. Blick a realizat un întreg serial pe această temă. Jurnaliștii elvețieni au descins chiar în locuințele bărbatului din Vaslui pentru a-l căuta. Ei au rămas uluiți când au văzut ce case a reușit să ridice „din banii furați” pentru familia sa și au concluzionat: „Aici fură- acolo construiește”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...