Închisoare pe viaţă pentru doi tineri care au vrut să detroneze o bombă la Londra

Închisoare pe viaţă pentru doi tineri care au vrut să detroneze o bombă la Londra Foto: telegraph.co.uk
Doi tineri, soţ şi soţie, au fost condamnaţi miercuri, 30 decembrie, la închisoare pe viaţă, pentru că au fost pe punctul de a comite un atentat terorist la Londra, pe 7 iulie, pentru a marca zece ani de la atacurile cu bombă din 2005 asupra sistemului public de transport, soldate cu 52 de morti şi 700 de răniţi.

Mohammed Rehman, în vârstă de 25 de ani, şi soţia sa, Sana Ahmed Khan, de 24 de ani, au fost găsiţi vinovaţi pentru plănuirea unui masiv atentat terorist, de către Tribunalul Old Bailey.

Procurorii au spus că Mohammed Rehman mai avea doar câteva zile până să finalizeze fabricarea unei bombe uriaşe, capabilă să ucidă în masă. Anchetatorii au găsit şi un clip în care tânărul detonează un dispozitiv explozibil mai mic chiar în curtea din spatele casei sale.

Cuplul ar fi vrut să repete, în numele Statului Islamic, atentatele teroriste din 7 iulie 2005, care au vizat sistemul public de transport din Londra. Atunci mai multe explozii au avut loc în mijloace de transport aglomerate, la orele de vârf ale dimineţii.

Deşi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, potrivit legislaţiei britanice, Rehman ar putea fi eliberat după minimum 27 de ani de detenţie, iar Kate după ce stă cel puţin 25 de ani după gratii.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...