Un român a murit și altul a fost rănit grav, într-un accident rutier în Malaezia

Un marinar român a murit și altul este grav rănit, în urma unui accident rutier petrecut în incinta portului Penang din Malaezia, port în care era acostat vaporul pe care aceștia își desfășurau activitatea.

Comandantul și ofițerul mecanic I al navei Balsa, sub pavilion Marshall Island au fost accidentați marți, 29 decembrie, de către o mașină de transport marfă în interiorul portului Penang din Malaezia, în timp ce se deplasau spre navă. În urma accidentului, comandantul, P Andrei, de 37 de ani, a suferit o hemoragie internă și a murit, iar ofițerul mecanic, A. Cosmin, în vârstă de 34 de ani, cu multiple fracturi și leziuni, fiind în afara pericolului de a-și pierde viața.

Conducerea sindicatului a menționat că echipajul vaporului pe care lucrau cei doi constănțeni beneficiază de contracte de muncă sub standard ITF.

"Nava este acoperită de contracte standard ITF. În momentul accidentului au fost contactate familiile și sindicatul de către reprezentanții companiei. Acest accident intră sub incidența contractului ITF și navigatorul accidentat, precum și familia îndoliată vor beneficia de toate prevederile contractuale în acest caz (concedii de boală, cheltuieli medicale, compensații pentru invaliditate permanentă etc, precum și cheltuieli cu înmormântarea, compensație de deces pentru urmașul direct cât și pentru copii minori", au informat reprezentanții SLN.

Corpul neînsuflețit va fi repatriat după efectuarea autopsiei și obținerea avizelor de repatriere. Ofițerul mecanic va fi repatriat atunci când starea sa de sănătate va permite transportarea în România.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...