Două tone de explozibili confiscate în Afganistan

Două tone de explozibili confiscate în Afganistan Foto: elconfidencial.com
Autoritățile afgane au anunțat că au confiscat și au distrus două tone de explozibili în capitala țării Kabul. Prin această acţiune s-au prevenit astfel zeci de posibile atentate, după o serie de atacuri sângeroase comise de talibani.

Potrivit serviciilor de informații afgane, circa 20 de saci, care conțineau azotat de amoniu, au fost trimiși de rețeaua Haqqani, aliați ai talibanilor, din Pakistanul vecin. Sacii au fost descoperiți în cursul unei operațiuni într-un cartier din Kabul luni, a precizat Direcția Națională de Securitate (NDS), la două zile după ce insurgenții islamiști au atacat un complex diplomatic spaniol în capitala afgană.

Afganistanul acuză constant Pakistanul că sprijină talibanii care luptă pe teritoriul afgan, în timp ce președintele Ashraf Ghani încearcă o apropiere de Islamabad în speranța de a reîncepe discuțiile cu insurgenții sub egida sa.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...