11 migranți, printre care cinci copii, s-au înecat în Marea Egee

11 migranți, printre care cinci copii, s-au înecat în Marea Egee Foto: francetvinfo.fr
În noaptea de marţi spre miercuri, cel puțin 11 migranți, printre care cinci copii, s-au înecat în largul insulei grecești Farmakonissi, din Marea Egee, în naufragiul ambarcațiunii cu care plecaseră din Turcia. Cadavrele au fost găsite de poliția portuară elenă. Alți 10 pasageri sunt dați dispăruți, în timp ce restul de 26 au putut fi salvați.

Potrivit martorilor, ambarcațiunea cu migranți, o barcă de lemn, a luat apă și s-a scufundat din motive necunoscute, pe o vreme cu vânt slab și mare liniștită.

Conform datelor ONU, mai mult de 650.000 de migranți, majoritatea refugiați sirieni, s-au îmbarcat de la începutul anului de pe litoralul Turciei pentru a ajunge pe insulele grecești, poarta de intrare în Uniunea Europeană. Peste 500 dintre ei, marea majoritate copii, și-au pierdut viața în cursul traversării Mării Egee, a indicat Organizația Internațională pentru Migrații (OIM).
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...