14 morţi şi 17 răniţi într-un atac armat în SUA

14 morţi şi 17 răniţi într-un atac armat în SUA Foto: nbcnews.com
Trei bărbaţi înarmaţi cu arme semi-automate au deschis focul în clădirea unui centru pentru persoane cu dizabilităţi, din San Bernadino, la 90 de kilometri de metropola Los Angeles, unde peste 17 persoane au fost rănite, iar 14 persoane au fost împuşcate mortal. Suspecţii au părăsit scena folosind un autovehicul SUV.

New York Times informează că peste 600 de persoane lucrează în complexul de clădiri unde a avut loc atacul armat. Autorităţile au fost informate de incidentul aflat în desfăşurare începând cu ora 21.00, ora României.

Doi suspecţi, din cei trei atacatori, un bărbat şi o femeie, au fost ucişi de poliţie. Autorităţile susţin că nu se poate vorbi de un atac terorist. Atacatorii erau înarmaţi cu arme semi-automate de tipul AK-47, purtau veste antiglonţ şi echipament militar.

Unul dintre presupușii autori ai atacului armat se numea Syed Farook, identitate care aparține unei persoane angajate la serviciile medicale ale orașului, a informat cotidianul LA Times. Farook, cetățean american, a fost ucis, alături de o femeie care avea asupra ei un pistol și o pușcă de asalt, într-un autovehicul 4x4 negru, de către poliție după un schimb de focuri pe o șosea.

Bilanțul acestui atac armat este cel mai grav de la masacrul comis în decembrie 2012 în școala Sandy Hook din Newtown (Connecticut, nord-est), unde 26 de persoane au fost ucise, dintre care 20 de copii.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...