Extremistul maghiar acuzat de TERORISM, arestat pentru 30 de zile!

02 Dec 2015
Extremistul maghiar acuzat de TERORISM, arestat pentru 30 de zile! Foto: romaniatv.net
DIICOT l-a reținut pentru o perioadă de 30 de zile pe extremistul maghiar Beke Istvan Attilai, acesta fiind acuzat de tentativă de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului. Ulterior, Curtea de Apel Brașov a decis ca pe numele extremistului maghiar să se emită un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Beke Istvan Attilai este acuzat că susține realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” - HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului ”Ținut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea ”Ungariei Mari”.

Beke Istvan Attilai este membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria și s-a gândit că ar fi bine să dea lovitura chiar de Ziua Națională a României, la Târgu Secuiesc, unde intenționa să detoneze public un dispozitiv exploziv improvizat.

La locuința lui Beke Istvan Attilai au fost efectuate percheziții, de unde au fost ridicate materiale şi dispozitive care ar fi putut să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora.


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...