UDREA, 5 ani şi 4 luni CU EXECUTARE!

24 Noi 2015
UDREA, 5 ani şi 4 luni CU EXECUTARE! cristidanilet.wordpress.com
Tribunalul Bucureşti a dat sentinţa în dosarul care o priveşte pe vâlceanca Mihaela Udrea, fost director al Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii şi fost consilier local din partea PDL la Primăria Râmnicu Vâlcea. Aceasta a fost condamnată la la cinci ani şi patru luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea a şase infracţiuni de luare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În hotărâre se mai precizează că sumele de 7.500 lei şi 500 de euro, precum şi o cremă „Lancome” se vor confisca ele reprezentând practic mita luată de Udrea, chiar în biroul său de la minister.

Procurorii DNA au stabilit prin rechizitoriu că Mihaela Udrea în perioada 16 aprilie - 27 august 2015, a primit de la şase persoane în biroul său din cadrul Ministerului Sănătăţi sume de bani (în total 7.500 lei şi 500 de euro) şi produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, Mihaela Udrea a primit de două ori mită de la Liliana Sgîrcitu, pe 6 şi 27 august 2015, în legătură cu avizarea a trei puncte farmaceutice. Plicurile cu bani, care conţineau 1.000 de lei şi, respectiv, 2.000 de lei, i-au fost înmânate în biroul său de la minister.

Din înregistrările ambientale rezultă că, la prima întâlnire, Liliana Sgîrcitu i-a arătat Mihaelei Udrea un plic pe care îl ţinea în mâna dreaptă şi pe care l-a introdus apoi sub nişte documente aflate pe birou, iar la a doua întâlnire i-a lăsat o pungă.

După a doua întâlnire, procurorii au descins în biroul de la Ministerul Sănătăţii şi au găsit plicul cu 2.000 de lei.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...