Atac cu bombă în Atena

Atac cu bombă în Atena Foto: mediafax.ro
La începutul zilei de marţi, 23 noiembrie a.c., o bombă a explodat în faţa birourilor Federaţiei Elene de Afaceri din centrul Atenei, spărgând ferestre clădirii, dar fără să provoace răniţi, au anunţat surse din poliţia greacă.

Dispozitivul, declanşat de un cronometru şi plasat într-un rucsac lângă intrarea în birourile Federaţiei Elene de Afaceri, s-a produs în jurul orei 3.30 (1.30 GMT). Un apelant anonim a avertizat un ziar înainte cu aproximativ 30 de minute, a declarat un oficial din poliţie cu condiţia anonimatului.

Martori au văzut sticla de la ferestrele sparte răspândită pe stradă într-una dintre cele mai aglomerate părţi din centrul Atenei, foarte aproape de parlament în Piaţa Syntagma şi unde se află de asemenea multe cafenele, bănci şi magazine.

Explozia de marţi, despre care poliţia crede că a fost pusă la cale de grupuri de gherilă interne, este primul astfel de atac de la venirea la putere a prim-ministrului de stânga Alexis Tsipras în ianuarie.

Atacurile cu bombe artizanale şi sticle incendiare au escaladat în Grecia din 2010, când ţara a adoptat primele măsuri impopulare de austeritate cum ar fi creşterile de taxe, tăierile de salarii şi pensii în schimbul unor planuri de salvare de multi-miliarde de euro de la Uniunea Europeana şi FMI.

În iulie, Atena a fost de acord asupra altor runde de austeritate în cadrul unui al treilea plan de salvare.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...