ALERTĂ! Toate salinele din ţară s-au închis! Nu au aviz ISU

23 Noi 2015
Vocea Vâlcii a prezentat în premieră informaţia că Salina de la Ocnele Mari din judeţul Vâlcea s-a închis temporar, însă lucrurile sunt mai complicate decât atât. SALROM a luat decizia de a închide toate punctele turistice (saline) din toată ţara pentru o perioadă de 30 de zile, în urma unui control de la ISU.

Decizia închiderii salinelor are la bază lipsa celei de-a doua ieşiri în caz de incendiu, ceea ce înseamnă, conform unor surse din domeniu, că se vor închide toate punctele turistice tip salină deoarece este aproape imposibil, atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar pentru a realiza o asemenea investiţie, adică cea de-a doua ieşire.

Iată ce a postat pe o reţea de socializare primarul oraşului Ocnele Mari, Petre Iordache:

"Adminstratia Locala a orasului Ocnele Mari , considera justificata inchiderea temporara a "Punctului Turistic" Salina "OCNELE-MARI" , in urma controlului PSI efectuat de Autoritatea competenta in domeniu si suntem de acord ca trebuie realizata o administrare economica, judicioasa si eficienta.

In mod cert, eu personal, nu il suspectez de nepricepere sau vendeta pe domnul director Cionica, stiindu-l un om de buna credinta, un profesionist veritabil. Mi-am dat seama de capacitatea si intentiile domniei sale si tocmai de aceea poate conta pe mine, atat la bine cat si la greu. Sunt ferm convins ca aceasta situatie va fi rezolvata in timp cat mai scurt , pentru ca Salina Ocnele Mari a devenit o atractie turistica de interes national".

În acest moment, Societatea Naţională a Sării gestionează șapte saline, dintre care cinci erau deschise publicului. Este vorba despre Salina Târgu Ocna (jud. Bacău), Praid (jud. Harghita), Ocnele Mari (jud. Vâlcea), Slănic (jud. Prahova) şi Salina Cacica (jud. Suceava).
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...