Opt morți într-un atentat comis de o femeie-kamikaze în Nigeria

Opt morți într-un atentat comis de o femeie-kamikaze în Nigeria Foto: fr.anygator.com
Opt persoane au fost ucise și șapte rănite duminică seara, într-un atentat sinucigaș comis de o femeie la Maiduguri, un mare oraș din nord-estul Nigeriei.

Femeia-kamikaze, în vârstă de circa 20 de ani, era deghizată în refugiat şi s-a strecurat într-un grup de refugiați ajunși în oraș, în majoritate femei și copii.

În momentul în care grupul de refugiaţi au fost opriți la un post de control într-o suburbie a orașului Maiduguri, femeia și-a detonat explozibilii pe care îi avea asupra sa, potrivit unui responsabil al Agenției de Gestionare a Situațiilor de Urgență (NEMA) și armatei.

Atentatul nu a fost revendicat încă, însă seamănă cu cele comise de gruparea islamistă Boko Haram, care recurge frecvent la kamikaze, în special femei și uneori și copii.

Oraşul Maiduguri, care numără circa 2,6 milioane de locuitori, dintre care, potrivit ONU, 1,6 milioane de refugiați, a fost lovit de șapte ori de atentate în octombrie, 54 de persoane pierzându-și viața în total.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...