Escrocii din Bucureşti care au jecmănit oamenii din Vâlcea au fost condamnaţi

Escrocii din Bucureşti care au jecmănit oamenii din Vâlcea au fost condamnaţi foto Facebook
„Metoda accidentul” este o modalitate de a escroca oamenii naivi, care a făcut ravagii în ultimii ani. În judeţul Vâlcea, sute de persoane vârstnice au picat în plasa şarlatanilor, fiind înşelaţi cu sume importante de bani.

Un caz de acest gen a fost cel al unor fraţi din Bucureşti, care alături de alţi doi infractori recidivişti, au înşelat şase bătrâni din judeţul Vâlcea, cauzându-le un prejudiciu de 5.500 de euro şi 1.400 de lei.

Este vorba despre cinci infractori bucureşteni, Simona Iordan, Marian Iordan, Cătălin Iordan, Constantin Clip şi Vasilică Marin, care au comis infracţiunile în luna noiembrie 2014 şi au fost prinşi de poliţiştii din Vâlcea abia în luna ianuarie 2015.

După ce au reuşit să-i identifice pe infractori, poliţiştii vâlceni au descins la locuinţele lor din Bucureşti. La percheziţii au participat 10 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea – Biroul Investigaţii Criminale, Serviciul Acţiuni Speciale, dar şi poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Bucureşti şi un specialist criminalist. „În urma acestei activităţi, au fost identificate mai multe telefoane mobile, documente de depunere şi primire de sume de bani prin societăţile de transfer rapid de bani, liste cu numere de telefon" – au susţinut atunci poliţiştii vâlceni.

Condamnări grele...

Oamenii legii au luat decizia la începutul anului 2015 să-i aresteze pe infractori, iar procurorii au trimis ulterior dosarul în instanţă, pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea. Săptămâna trecută, în data de 18 noiembrie 2015, magistraţii râmniceni au decis să-i condamne pe infractori.

Trebuie precizat că fraţii Iordan, din Bucureşti, au scăpat cu pedepse mici, mai ales că unul dintre ei s-a împăcat cu persoana vătămată şi a scăpat de proces. Simona Iordan a fost condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, ea urmând să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Cătălin Iordan a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare şi va presta 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. În schimb, împotriva lui Marian Iordan a încetat procesul, el împăcându-se cu persoana pe care a păcălit-o în Râmnicu Vâlcea şi anume cu Maria Cătălina Epure.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi doi şarlatani, ei au primit ani buni de închisoare, mai ales că sunt recidivişti. Iată ce minuta instanţei:

„Aplică inculpatului CLIP CONSTANTIN pedeapsa rezultată de 4 ani şi 11 luni închisoare. În baza art. 43 alin. 2 Cod penal; Adaugă pedeapsa rezultată de 4 ani şi 11 luni închisoare la restul de 1 an închisoare neexecutat (la data săvârşirii faptei din 26.11.2014) din condamnarea anterioară la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare, aplicată inculpatului Clip Constantin prin sentinţa penală nr. 2223/19.11.2012, pronunţată de Judecătoria Brăila în dosarul nr. 11095/196/2012, şi dispune ca inculpatul CLIP CONSTANTIN să execute în final pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 11 luni închisoare.

(...) Aplică inculpatului MARIN VASILICĂ pedeapsa rezultată de 3 ani şi 8 luni închisoare. În baza art. 43 alin. 2 Cod penal; Adaugă pedeapsa rezultată de 3 ani şi 8 luni închisoare la restul de 11 ani, 11 luni şi 22 zile închisoare neexecutat (la data săvârşirii faptei din 26.11.2014) din condamnarea anterioară la pedeapsa de 16 ani şi 3 luni închisoare, aplicată inculpatului Marin Vasilică prin sentinţa penală nr. 171/03.07.2012 a Tribunalului Vrancea, astfel cum a fost modificată prin sentinţa penală nr. 274/28.03.2014, pronunţată de Tribunalul Galaţi în dosarul nr. 835/121/2014, şi dispune ca inculpatul MARIN VASILICĂ să execute în final pedeapsa rezultantă de 15 ani, 7 luni şi 22 zile închisoare”.

Păcăliţii vor fi despăgubiţi

Aşa cum spuneam, escrocii bucureşteni au păcălit şase persoane din Râmnicu Vâlcea. este vorba despre Mărioara Ilie, Ramona Elena Chiţu, Zenovia Zamfir, Ioan Zamfir, Adriana Rochian şi Cătălina Maria Epure.

Dacă Zenovia Zamfir, Ioan Zamfir şi Cătălina Maria Epure şi-au recuperat prejudiciul şi nu a mai formulat pretenţii civile, ei bine ceilalţi păcăliţi au dorit să fie despăgubiţi material. Ramona Elena Chiţu urmează să primească de la inculpaţii Clip Constantin, Marin Vasilică şi Iordan Simona suma de 1000 euro sau a echivalentului acestei sume în lei la cursul BNR de la data efectuării plăţii.

De asemenea, instanţa a decis ca Mărioara Ilie să primească 2.590 euro despăgubiri materiale şi 1.000 de lei despăgubiri morale, Adriana Rochian să primească 2.076 euro şi 1.000 de lei despăgubiri morale.

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...