Răsturnare de situaţia în dosarul „Clanul Lăbuş”! Vezi ce au hotărât judecătorii de la Piteşti!

21 Noi 2015
Răsturnare de situaţia în dosarul „Clanul Lăbuş”! Vezi ce au hotărât judecătorii de la Piteşti! Foto: Vocea Valcii
Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti nu au fost de acord cu ultima decizie a judecătorilor de la Tribunalul Vâlcea în celebrul dosar „Clanul Lăbuş”, ei hotărând să desfiinţeze încheierea.

Mai exact, judecătorii de la Vâlcea au decis în data de 17 noiembrie 2015 să-l elibereze pe Mihăiţă Obreja – Miţă Lăbuş – din arest preventiv şi să-l pună în arest la domiciliu. Numai că, procurorii de la DIICOT Vâlcea au contestat soluţia de la Vâlcea şi au făcut apel la Curtea de Apel Piteşti.

Astfel că, vineri, 20 noiembrie 2015, la Piteşti s-a judecat apelul procurorilor, iar judecătorii de aici au decis să desfiinţeze soluţia dată la Tribunalul Vâlcea şi să-l menţină după gratii pe Miţă Lăbuş pe o perioadă de încă 30 de zile.

Iată minuta instanţei Curţii de Apel Piteşti: „Admite contestaţia formulată de MINISTERUL PUBLIC - PARCHETUL DE PE LÂNGĂ Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – BIROUL TERITORIAL VÂLCEA, împotriva încheierii de şedinţă din data de 17.11.2015 pronunţată de Tribunalul Vâlcea, în dosarul nr.1338/90/2015, intimaţi inculpaţi fiind Obreja Mihăiţă şi Sandu Petre Valeriu. Desfiinţează, în parte, încheierea contestată. Înlătură dispoziţia privind admiterea cererii inculpatului Sandu Petre Valeriu şi înlocuirea obligaţiei, impusă inculpatului Sandu Petre Valeriu, de a nu părăsi limita teritorială a localităţii Râmnicu Vâlcea, cu obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, conform art.215 alin.9 C.p.p.. Înlătură dispoziţia privind înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Obreja Mihăiţă cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile de la data punerii în executare. Rejudecând, menţine măsura arestării preventive a inculpatului Obreja Mihăiţă, constatând legalitatea şi temeinicia acestei măsuri preventive, în baza art.362 alin.2 Cod procedură penală rap. la art.208 al. 4 Cod procedură penală. Menţine, faţă de inculpatul Sandu Petre Valeriu, obligaţia de a nu părăsi limita teritorială a localităţii Râmnicu Vâlcea. Menţine în rest încheierea. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Drăghici Radu Ştefan , împotriva încheierii de şedinţă din data de 17.11.2015 pronunţată de Tribunalul Vâlcea, în dosarul nr.1338/90/2015. Obligă pe contestatorul Drăghici Radu Ştefan la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20 noiembrie 2015, la Curtea de Apel Piteşti - secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”.
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...