Un condamnat la moarte a fost executat

Un condamnat la moarte a fost executat Foto: fox26houston.com
Statul american Texas a executat miercuri un deținut, în vârstă de 36 de ani, care a fost găsit vinovat în 2002 de declanșarea unui incendiu în care au murit trei copii, printre care și fiica sa în vârstă de un an.

Raphael Holiday, un bărbat de culoare, a fost executat prin injecție letală într-o închisoare din Texas și a murit miercuri, la ora locală 20:30 (02:30 GMT joi), a declarat un purtător de cuvânt al administrației penitenciare locale.

Conform documentelor făcute publice de procurorul din Texas, Raphael Holiday a fost condamnat la pedeapsa capitală pentru uciderea a trei copii, în vârstă de 1, 5 și 7 ani. Doi dintre copii erau fiicele lui vitrege și a treia chiar propria fiică a bărbatului.

Raphael Holiday avea interdicţie emisă pentru agresiune sexuală asupra fiicei sale vitrege de şapte ani, dar a încălcat-o pe 5 septembrie 2000. Atunci, e a intrat în casa familiei, iar cu arma în mână a forţat bunica fetelor să stropească cu benzină locuinţa, după care i-a dat foc. Soţia lui a scăpat de flăcări, pentru a fugise ca să ceară ajutor.

După ce a asistat la declanșarea incendiului, Holiday a plecat de la locul crimei cu mașina și a fost prins după o cursă de urmărire cu poliția.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...