Judecătorii din Râmnicu Vâlcea sar în apărarea colegului lor care l-a eliberat pe Cristian Popescu Piedone

16 Noi 2015
Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Rm. Vâlcea s-a întrunit în data de 16 noiembrie 2015, iar magistrații vâlceni au decis însuşirea în totalitate a cererii de apărare a independentei judecătorilor şi procurorilor de la instanţe şi parchete asumată de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România faţă de recentele acţiuni ale Inspecţiei Judiciare, care s-a sesizat în cazul judecătorului care l-a pus în libertate pe primarul demisionar Cristian Popescu Piedone.

”S-a considerat, în esenţă, că prin comunicate destinate mass-media și publicului larg privind autosesizări ale Inspecţiei Judiciare, în stadiul incipient al unei eventuale proceduri disciplinare, se exercită în mod direct o presiune incompatibilă cu independenţa puterii judecătoreşti, tradusă şi în temerea, resimţită la toate nivelurile instanţelor şi parchetelor, că adoptarea unei soluţii sau a alteia poate trage repercusiuni disciplinare și se lasă cale liberă speculațiilor privind modul în care judecătorul ajunge să pronunțe o soluție sau alta, eventuala părtinire manifestată de instituțiile statului față de partea nemulțumită de soluția adoptată.

S-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să dea dovadă de fermitate și verticalitate în apărarea independenței sistemului judiciar față de orice conduită de natură să afecteze dramatic garanțiile fundamentale ale dreptului la un proces echitabil de care beneficiază orice persoană, prin admiterea cererii de apărare a independenței sistemului judiciar față de acțiunile Inspecției Judiciare”, susține președintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...