Franta, atac masiv asupra ISIS: 20 de bombe lansate!

Avioane de luptă franceze au lansat 20 de bombe duminică, 15 noiembrie 2015, asupra fiefului organizaţiei Statul Islamic Raqa în estul Siriei. Acestea au distrus un post de comandă şi o tabără de antrenament teroristă, a anunţat Ministerul Apărării Francez, citat de AFP.

Purtătorul de cuvânt al ministerului francez al apărării a declarat că operațiunile din zona Raqqa au implicat 12 de aeronave, inclusiv 10 avioane de luptă şi că au fost lansate în colaborare cu aviația SUA.

Secretar de presă al Pentagonului Peter Cook a declarat: "Am căzut de acord asupra pașilor pe care SUA și militarii francezi ar trebui să îi ia pentru a intensifica în continuare cooperarea noastră strânsă pentru o campanie susținută împotriva Statului Islamic."

Atacurile aeriene franceze au loc înainte ca portavionul francez Charles de Gaulle să ajungă în Golful Persic.

SI a revendicat valul de atentate comise vineri seară la Paris, care au făcut cel puţin 129 de morţi şi 350 de răniţi. „Acesta este un act de război comis de o armată teroristă, Daesh, o armată jihadistă", a declarat preşedintele francez Francois Hollande, avertizând ca ţara sa va fi „necruţătoare" pe toate fronturile, „intern şi extern"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...