Cristian Popescu Piedone, pus în LIBERTATE! Decizia este definitivă

11 Noi 2015
Primarul demisionar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost pus în libertate de judecătorul de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti de la Curtea de Apel București. Deciazia este una definitivă. Acelaşi magistrat le-a eliberat şi pe cele două angajate ale Primăriei Sectorului 4. Iniţial, Tribunalul Bucureşti decisese că cei trei trebuie să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone în data de 7 noiembrie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Împreună cu el au fost arestate şi două funcţionare din Primăria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, şef Serviciu autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în calitate primar, Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcţionare 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr 7, sector 4 Bucureşti.

Conform procurorilor DNA, Piedone a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei, în urma cărora reprezentanţii SC Colectiv Club, care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei, cât reprezintă impozitul pe profit al societăţii de la înfiinţare până în prezent.

Iată minute şedinţei de judecată:

Cristian Popescu PIEDONE, GANEA LUMINIȚA LARISA și IOFCIU AURELIA împotriva încheierii din data de 07.11.2015 a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează încheierea mai sus-menţionată şi rejudecând: În baza art. 204 alin.12 C.p.p. rap la art. 227 alin.1 C.p.p., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. – Direcţia Naţională Anticorupţie privind arestarea preventivă a inculpaţilor POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, GANEA LUMINI?A LARISA şi IOFCIU AURELIA, ca nefondată. Dispune punerea, de îndată, în libertate a inculpaţilor, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 11.11. 2015.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...