Ofiţeri ISU, reţinuţi în dosarul #COLECTIV

Ofiţeri ISU, reţinuţi în dosarul #COLECTIV Foto: libertatea.ro
Ziua de luni, 9 noiembrie 2015, a adus noi reţineri în dosarul „Colectiv” deschis de DNA după tragedia din clubul bucureştean. După trimiterea în spatele gratiilor a patronilor clubului, a ex-primarului Sectorului 4 – Cristian Piedone, a doi funcţionari din primăria respectivă, dar şi a proprietarilor firmei de pirotehnice, a venit rândul angajaţilor ISU să dea socoteală în faţa procurorilor pentru lipsa de reacţie la ilegalităţile ce se produceau la Colectiv.

Antonia Radu şi George Petrică Matei, ofițeri-inspectori cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București, au fost duşi cu mandat la DNA şi au ieşit în cătuşe, ei fiind acuzaţi de săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

„Din ordonanțele întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

În perioada septembrie 2014 - primăvara anului 2015, inculpații Radu Antonina și Matei George Petrică, în calitate de ofițeri inspectori în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că S.C. Colectiv Club S.R.L. București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu.

Concret, cei doi inculpați au permis funcționarea în continuare a societății în condițiile constatate și nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere, aducându-se astfel atingere drepturilor și intereselor legitime ale mai multor persoane fizice și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

De menționat este faptul că, deși au făcut mai multe deplasări la S.C. Colectiv Club SRL, inculpații Radu Antonina și Matei George Petrică nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej și nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate comercială să fie luată în evidență de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență București, ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

Prin aceasta s-a asigurat obținerea unui folos necuvenit în sumă de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. București, reprezentând profitul pe care această societate l-a realizat de la începerea funcționării până la data dezastrului 30.10.2015” – se arată în comunicatul DNA.

Cei doi angajaţi ai ISU au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ei urmând a fi prezentaţi marţi, 10 noiembrie 2015, la Tribunalul Militar București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...