FORBES: Vladimir Putin, cel mai puternic om din lume

Pentru al treilea an consecutiv, Revista Forbes l-a numit pe preşedintele rus Vladimir Putin cel mai puternic om din lume.

Clasamentul pe 2015 a fost publicat miercuri, la numai câteva săptămâni după ce Putin a sfidat încercările Occidentului de a-l izola prin sancţiuni şi a deschis un nou front în războiul sirian. „Putin continuă să dovedească faptul că este unul dintre puţinii oameni din lume suficient de puternici pentru a face ce vor - şi să scape”, a apreciat Forbes.

Vladimir Putin este urmat de cancelarul german Angela Merkel şi de preşedintele american Barack Obama. Angela Merkel a urcat pe locul doi, de pe locul cinci ocupat în 2014, iar Barack Obama a coborât pe locul trei, după ce în 2014 s-a clasat pe locul doi.

Locul patru şi cinci sunt ocupate de Papa Francisc şi preşedintele chinez, Xi Jinping.

Topul Forbes cei mai puternici oameni din lume se realizează ţinând cont de impactul lor social, resursele financiare şi sferele de influenţă.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...