Angajaţii Primăriei Horezu, condamnaţi pentru fals intelectual şi neglijenţă în serviciu

Angajaţii Primăriei Horezu, condamnaţi pentru fals intelectual şi neglijenţă în serviciu foto arhiva Vocea Valcii
În mai puţin de două luni de când au fost trimişi în judecată, trei angajaţi ai Primăriei Horezu şi-au primit şi pedepsele. În data de 9 septembrie 2015, pe rolul Judecătoriei Horezu a fost înregistrat un dosar în care Dacian Dumitru Codreş – referent superior, Stelian Bâscu – consilier asistent 1 şi Firuţa Maria Tomescu – referent, toţi angajaţi ai Primăriei Horezu, erau acuzaţi de fals intelectual şi abuz în serviciu.

În speţă, poliţiştii Poliţiei Horezu şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au descoperit că funcţionarii publici au eliberat adeverinţe fiscale false unor cetăţeni care le solicitau pentru vânzarea de automobile sau imobile. Mai exact, oamenii cereau adeverinţe fiscale pentru a demonstra că nu au datorii la stat. Numai că, unor anumite persoane li s-au eliberat aceste adeverinţe în care scria clar că nu au datorii, deşi ei înregistrau debite la bugetul de stat.

Ajunşi în faţa magistraţilor, Dacian Dumitru Codreş, Stelian Bâscu şi Firuţa Maria Tomescu şi-au recunoscut vinovăţia şi, ca urmare, într-un timp foarte scurt au fost şi condamnaţi. În data de 30 octombrie 2015, magistratul de caz de la Judecătoria Horezu a decis să-l condamne pe Stelian Bâscu la 1 an şi 8 luni închisoare cu amânare, pe Firuţa Maria Tomescu la 8 luni închisoare cu amânare şi pe Dacian Dumitru Codreş la 4 luni de închisoare cu amânare.

„Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 7 septembrie 2015 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, în dosarul 322/P/2014, privind pe inculpatul BÎSCU STELIAN, cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiunii de fals intelectual. (...) Dispune contopirea pedepselor şi se aplică pedeapsa cea mai grea, respectiv 1 an închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni şi stabileşte pedeapsa finală de 1 an şi 8 luni închisoare . În baza art. 83 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani.

(...) Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 4 septembrie 2015 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, în dosarul 322/P/2014, privind pe inculpata TOMESCU MARIA FIRUŢA, cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de neglijenţă în serviciu. (...) dispune contopirea pedepselor şi se aplică pedeapsa cea mai grea, respectiv 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 2 luni şi stabileşte pedeapsa finală de 8 luni închisoare . În baza art. 83 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani.

(...) Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 7 septembrie 2015 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, în dosarul 322/P/2014, privind pe inculpatul CODREŞ DACIAN DUMITRU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu. (...) Stabileşte pedeapsa de 4 luni închisoare. În baza art. 83 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani” – se arată în minuta instanţei.
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...