Primarul din Măldăreşti, sub control judiciar! El este acuzat de delapidare şi abuz în serviciu!

01 Noi 2015
Primarul din Măldăreşti, sub control judiciar! El este acuzat de delapidare şi abuz în serviciu! Foto: arhiva Vocea Valcii
Procesul primarului din localitatea Măldăreşti, Ionel Dragu, acuzat de poliţiştii de la Serviciul Criminalităţii Economico-Financiare din cadrul IPJ Vâlcea de delapidare, deoarece şi-a însuşit din caseria primăriei suma de 90.000 în scopuri personale, s-a judecat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 30/31 octombrie 2015, la Judecătoria din Horezu, acesta terminându-se undeva în jurul orelor 03.00.

Magistraţii din Horezu au decis ca primarul Ionel Dragu şi asistentul social Gheorghe Simionescu să fie puşi sub control judiciar.

În perioada cât se află sub control judiciar, Ionel Dragu trebuie sa respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească localitatea Măldăreşti decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de ceilalți participanți la comiterea infracțiunii și martori și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect, pe nicio cale.

Amintim că primarul din localitatea Măldăreşti, judeţul Vâlcea, Ionel Dragu şi un angajat al instituţiei, Ion Simionescu au fost reţinuţi în seara zilei de 29 octombrie a.c., în jurul orelor 22.00 de către poliţişti din cadrul IPJ Vâlcea. Atât primarul, cât şi angajatul sunt acuzaţi de delapidarea sumei de 90.000 lei, care ar fi trebuit să fie în casieria primăriei. Din primele informaţii oferite de IPJ Vâlcea se pare că aceşti bani au fost folosiţi de primarul Dragu în scopuri personale.

Surse din poliţie susţin că primarul Ionel Dragu şi alţi 8 suspecţi, angajaţi ai Primăriei Măldăreşti, au săvârşit mai multe infracţiuni, printre care amintim: delapidare, abuz în serviciu, fals şi fals în înscrisuri.

„În zilele de 28 şi 29 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au efectuat 6 percheziţii la sediul unei instituţii şi la locuinţele a 5 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de delapidare.

La activităţi au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ho-rezu şi din cadrul Secţiei 7 de Poliţie Rurală Măldăreşti.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2014-2015 cei în cauză şi-ar fi însuşit în mod repetat sume de bani din casierie, folosindu-i în scop personal.

De asemenea, aceştia au decontat sute de bonuri de carburant, provenite din folosirea autoturismelor în interes personal, precum şi a utilajelor instituţiei, la o microfermă de animale ce aparţinea unuia dintre cei în cauză.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate documente şi medii de stocare a datelor. Totodată, la domici-liul unuia dintre cei în cauză a fost găsită o căprioară ţinută în captivitate, care a fost predată Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vâlcea.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...