Papa Francisc le cere ţiganilor să devină mai civilizaţi

Papa Francisc le cere ţiganilor să devină mai civilizaţi Foto: rfi.ro
La începutul acestei săptămânii, peste 5.000 de ţigani au fost primiţi la Vatican, de către Papa Francisc. Cu această ocazie, Suveranul Pontif i-a îndemnat să respecte legea, să nu mai fie violenţi şi să trimită copiii la şcoală.

Papa Francisc a condamnat discriminarea "de secole" împotriva ţiganilor din Europa.

"Nu daţi mass-media şi oamenilor motiv să gândească rău despre voi", a spus Papa Francisc ţiganilor adunaţi în Aula Paul al VI-lea, relatează Daily Mail.

De asemenea, Suveranul Pontif le-a cerut ţiganilor să nu mai fie violenţi, să renunţe la „escrocherie” şi a îndemnat romii care călătoresc în Europa să respecte legea şi să nu se mai facă de ruşine.

El a atras atenţia că ţiganii care se consideră creştini trebuie să „evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...