Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 29 Octombrie 2015

28 Oct 2015
• Continuă atacurile cibernetice asupra site-ului nostru • Uitasem: luni seara, când am plecat de la Cotroceni, după Iohannis, în curte erau două Mercedesuri nou-nouţe, clasa E, cred • Cazul Oprea-Gigina trebuia să treacă dincolo de acest personaj antipatic şi toxic care a ajuns ministru de Interne • Multă lume e dezamăgită că Oprea nu şi-a dat demisia, că pierdem bătălia, că nesimţirea câştigă din nou... Greşit • Sunt curios dacă SPP o protejează pe Alinuţa – Salteluţa de la PNL şi când este cu Lucian Isar, actualul iubit

• Continuă atacurile cibernetice asupra site-ului nostru. IT-istul ziarului a contabilizat 36.000 (da, de mii!) de atacuri, dar sistemul rezistă (încă). Nu ştim cine este (sau sunt) infractorii care fac acest atac la libertatea presei, dar cel puţin bine ca nu îi ştim, că pericolul ar fi mare. Politicienii criticaţi de noi nu se mai ascund în dorinţa de a ne fragmenta sau falimenta firma și publicația şi asta este grav. Dacă i-am da în judecată, nu ştim ce ar putea păţi, legal. Din lipsă de solidaritate, redacţiile locale vor fi la mâna politicienilor ăştia şi, astfel, cititorii sunt minţiţi sau intoxicaţi de aceia care mimează activitatea de presă în județ, la ordin. Avem să le transmitem o veste „bună”, pseudo-ziariştilor. În curând, în Parlament va fi supus dezbaterii un proiect de lege prin care se legalizează cine poate edita un ziar, cine poate profesa activitatea jurnalistică şi multe, multe alte reglementări. Astfel, haosul din jurnalism va dispărea. Acum, în zilele de azi, cui i se scoală să editeze un ziar, o face fără îngrădiri sau oprelişti. Chiarde este usor analfabet, liceean, curvă cu experienţă internalională, condamnat sau infractor. După cum se vedea din cele întâmplate în țară şi Parchetele au sub observație şantajul făcut de unii lucrători de presă. Această infracţiune o comit aceia care nu au un statut profesional stabil, nu reuşesc să se afirme prin bogăţia, acurateţea informaţiilor transmise şi adevărurile publicate. Deja, în presa vâlceană, sunt monitorizaţi 4 ziarişti, cunoscuţi ca practicanţi ai şantajului, știuți nu numai de lumea presei şi doar ei nu cred că sunt știuți. Iniţiativa legiferării statutului de jurnalist aparţine Patronatul Presei Române „ROMEDIA”. Monitorizarea şantajiştilor locali o fac politicienii liberali, la iniţiativa liderului Cristian Buican. Conform celor declarate public, chiar acest parlamentar a fost şantajat de doi ziarişti „profesionişti” ai genului, numai că i-a fost milă de ei să le facă plângere penală și i-a iertat. Însă, ei nu s-au potolit! Cotinuă. Aşadar, viitorul făcăturilor de ziarişti, nu sună bine!

• Uitasem: luni seara, când am plecat de la Cotroceni, după Iohannis, în curte erau două Mercedesuri nou-nouţe, clasa E, cred. Mă gândesc: cine o fi în vizită pe aici, întrucât consilierii prezidenţiali au Opel Vectra? Greşit. Domnul consilier prezidenţial Lazăr Comănescu a plecat cu Mercedesul, pe celălalt nu am văzut cine l-a luat. Dacă şefu’ are Mercedes S de 100.000 de euro, lacheii şi-au tras clasa E. De şocat ce eram, nici măcar nu i-am făcut o poză. Bleg. (Mircea Marian)

• Am aflat din presa centrală că Daciana Sârbu are o cofetărie din centru. Hai că o să aibă şi Viorel plagiatorul o ocupaţie, după ce-l eliberează: va vinde savarine!

• Cazul Oprea-Gigina trebuia să treacă dincolo de acest personaj antipatic şi toxic care a ajuns ministru de Interne. Ok, trebuie să zboare din politică, dar ăsta e cel mic dintre paşii care trebuie făcuţi. Vedem zilele astea că toţi caraghioşii au escortă, de la P.F. Daniel la Tiberiu Niţu sau ministrul Agriculturii Daniel Constantin. În provincie, aţi văzut ce a păţit un coleg de breasla: şeful SRI pe nu-ş ce judeţ are şi el girofar la Touareg. În loc să avem o discuţie despre politicile publice - cum spunea din vârful buzelor şi Iohannis - PNL îmi concentrează dezbaterea pe Oprea, ca să evite o privire în propria ogradă. Ordonanţa prin care şefii de partid vor beneficia de protecţia SPP arată că nu numai că nu vor să tempereze fenomenul, ci dimpotrivă, îi dau o nouă amploare.

• Ca să-l scape de răspunderea penală pe „izmenarul” general Oprea, Guvernul a emis o ordonanţă prin care liderii de partide au dreptul la maşină cu girofar şi coloană oficială, însoţită de poliţişti. Minunat. Este ţara lor, confiscată de ei şi fac ce vor. Când e vorba de ei şi greşelile lor, sunt ca ariciul. Se strâng şi se apără unii pe alţii. Mutălăul de Iohannis, ca să ne fure voturile, ne-a promis că ne dă ţara înapoi. Da de unde! A intrat şi el în gaşca celor care ne fură ţara, zi de zi. Apoi, dacă toţi şefii de partide naţionale au dreptul la coloană oficială, de ce nu ar avea aşa ceva şi vâlceanul nostru Constantin Rotaru – liderul Partidului Alternativa Socialistă? Şi ce dacă nu este partid parlamentar PAS-ul? E şi Rotaru preşedinte, la fel cum e şi Tăriceanu, de la USL. Ba mai mult decât atât! Numai că în modestia sa, Constantin Rotaru va refuza să fie gardat de forţe polițienești, pentru că, nu-i aşa?, în ţara sa, nimeni nu-l va ataca. Doar trădătorii de neam şi ţară, cu conştiinţa încărcată de nenorocirile aduse poporului, se pun sub scutul organelor coercitive. Cine-i român adevărat, nu se teme de români!

• În 2006, când PSD a depus o moţiune simplă în care cerea demiterea Monicăi Macovei - moţiune care a trecut - am fost între cei care au spus că moţiunile simple nu pot impune Guvernului demiterea unui ministru. Ulterior, CCR a spus acelaşi lucru: moţiunea a fost neconstituţională. Acum, moţiunea PNL cere demiterea lui Oprea. Vasile Blaga era ministru în 2006, o ura din suflet pe Macovei, aşa că sunt convins că ştie ce s-a întâmplat şi că acum moţiunea lor este foarte probabil neconstituţională. După opinia mea, PNL nu vrea pur şi simplu ca moţiunea sa să fie dezbătută, ca să nu-l supere prea tare pe domnul general.

• Multă lume e dezamăgită că Oprea nu şi-a dat demisia, că pierdem bătălia, că nesimţirea câştigă din nou... Greşit. Eram trist dacă individul demisiona, ar fi arătat că mai are o urmă de demnitate şi se umaniza, parţial. Plus că dispărea toată discuţia despre plagiate, decoraţii acordate secretarei sau stelele de general date ca la iarmaroc. Să rămână în guvernul Ponta mai departe! Să-l apere Badea şi Gâdea din răsputeri, nici măcar cei mai fanatici antenişti nu cred că vor înghiţi faptul că “o groapă uriaşă, ca o capcană” (citez din eseistul Mircea Badea) e singurul vinovat. Aşa credea şi Ponta, până-n 16 noiembrie, la prânz, că ţin chestiile astea. Să-l târâie pe moş Tăgârţă până la alegeri după ei. E guerillă şi individul e cea mai mare slăbiciune a sistemului, până apare alta.

• Sunt curios dacă SPP o protejează pe Alinuţa – Salteluţa de la PNL şi când este cu Lucian Isar, actualul iubit. Ce le-o fi trebuind SPP-işti, chiar nu înţeleg. Poate s-au gândit că vin migranţii islamici şi-i vor ataca. De aceea şi Patriarhul are antemergător? Pe Ponta, oricum, nu-l vor ataca, pentru că seamănă cu ei şi le construieşte megamoscheea în Bucureşti!


Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...