Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 26 Octombrie 2015

25 Oct 2015
• Ne vedem iar în situaţia de a semnala un furt făcut de corespondenta titratului cotidian naţional ADEVĂRUL • PNL tocmai a luat-o în freză din greu de la PPE-ul în care abia a intrat • Povestea motociclistului mort în timp ce se grăbea să-i deschidă drumul lui Gabriel Oprea, ne duce mult dincolo de demisia individului • Ioan Niculae va fi eliberat • Colegii din presa argeşeană ne-au semnalat faptul că vicepremierul Gabriel Oprea a intrat în conflict cu ei, în timpul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Piteşti

• Ne vedem iar în situaţia de a semnala un furt făcut de corespondenta titratului cotidian naţional ADEVĂRUL. Aceasta, Irina Râpan, colaboratoare şi la „Săptămâna în Oltenia”, pentru că este lipsită de calităţi în documentare, fură teme de articole sau părţi din articolele apărute în ziarele locale ori fotografii, inserând fragmentele copiate sau ilustrând articolele pe care le trimite la Bucureşti, cu munca altora. Asta se numeşte „furt intelectual” şi se pedepseşte chiar penal. De curând, hoaţa care răspunde la numele de Irina Râpan ne-a furat poza lui Dorin Dobrişan – ex-bancherul de la BCR care a fost condamnat săptămâna trecută, ilustrând cu ea articolul pe această temă, atât în Adevărul, cât şi în „Săptămâna în Oltenia”. De fiecare dată când am descoperit furturile, am atenţionat-o şi am semnalat infracțiunea cotidianului ADEVĂRUL, dar individa nu se potoleşte. De aceea, am chemat-o în judecată, pe ea, dar şi cotidianul care-i găzduieşte furăciunile şi semnătura, pentru a da socoteală. Trebuie să se înveţe minte, odată!

• De când a început scandalul Gabi Oprea, co-președintele PNL Vasile Blaga, fost ministru de Interne, a tăcut mai ceva ca Iohannis. Ieri, când a zis Băsescu nu știu ce, Blaga s-a reactivat în forță. Aici nu e vorba despre cine are dreptate, ci de identificarea adevăraților adversari ai PNL.

• Și pentru că PSD si PNL sunt (?) la cuțite, iar PNL face opoziție pe rupte, Ponta i-a mai dat la rectificare lui Iohannis câteva sute de mii de euro, ca de o excursie cu doamna, la Crăciun. Mai țineți minte când mergea Basescu la Bruxelles cu avionul de linie, iar 1/2 din costuri le plătea UE, pentru că Ponta îi tăiase banii?

• PNL tocmai a luat-o în freză din greu de la PPE-ul în care abia a intrat: Boagiu a pierdut poziția de vicepreședinte, la Congresul de la Madrid. Erau 12 candidați pe 10 locuri, iar Boagiu a reușit să fie unul din cei 2 perdanți. Loseri. Sunt probabil multe cauze, dar cert este și pentru că Iohannis, în loc să se ducă la reuniunile la vârf ale PPE, înainte de summiturile Consiliului European, și-a băgat picioarele și face orice altceva, inclusiv shopping cu doamna sa. Până şi fidesz-ul lui Orban are un vice, iar noi nu. Influenţa europeană a României în epoca Iohannis e copleşitoare.

• Povestea motociclistului mort în timp ce se grăbea să-i deschidă drumul lui Gabriel Oprea, ne duce mult dincolo de demisia individului. Cum a ajuns un zero ca ăsta să aibă 4 stele când ofițeri cu experiență în Afganistan sau Irak nu ajung la acest grad? (Băsescu i-a dat două din aceste stele). Cum a fost acoperit cu atâta viteză plagiatul său, iar ciracii lui, la fel de plagiatori, au scăpat? De ce îl protejează SRI, unde predă și oferă doctorate? Un polițist anonim spunea că 80% din activitatea de la Rutieră este dedicată coloanelor oficiale, în Bucureşti. Dacă e pe jumătate adevărat, e groaznic. Putem continua, asta era o problemă de anchetă parlamentară, dar cu cine? Cazul Oprea ne duce undeva în America Latină. La noi, lumea nu se împușcă pe stradă fiindcă avem Antena 3, oricând gata de un linșaj mediatic în slujba neo-securiștilor ăștia.

• Ioan Niculae va fi eliberat. A dat șpagă un milion de euro la PSD, a fost condamnat la 914 zile de închisoare și a stat puțin peste 300 de zile, pentru că a scris cinci cărți științifice! În 300 de zile, cinci cărți... Milionarii proveniți din Securitate/ nomenclatură cumpără negrii să le scrie cărțile, stau la zdup în condiții de speciale și pleacă după ce execută o treime din pedeapsă. Amărâții care au furat o găină... Ne batem joc de ideea de justiție și de dreptate în țara asta.

• Vicepremierul Gabriel Oprea are impresia că Poliția Română este proprietatea lui personală. Drept urmare i-a pus la dispoziția fiului său, de 19 ani, Gabi Oprea Jr. un Volswagen Passat cu girofar care să îl ajute prin traficul greu din București. Adică fiul lui Gabriel Oprea se plimbă prin București și prin România, cu escortă ca și cum ar fi premierul sau Președintele României. Generalul ismenar folosește Poliția Română după propriul chef. După ce i-a luat un bolid de lux cu 100.000 de euro, din banii de ”bugetar”, Gabriel Oprea i-a oferit fiului său și un atemergător la fel ca la coloanele oficiale, pentru ca beizadeaua de 19 ani să poată circula fără restricții în trafic.

• Aflăm din Comisarul.ro: “Încă o fufă, cu gura mirosind a șliț de demnitar, ne dă lecții de caracter, pe Facebook! Alexandra Dobre, ''consiliera personală'' de 23 de ani a jegului de la interne, a postat pe facebook un text de tută în călduri ce se vrea virulent la adresa celor care îi cer demisia șefului său. Această fufă este și președinta organizației studenților UNPR și conduce un ONG, Asociația Idealurilor Tinerilor. (...) Asta e țara în care am ajuns să trăim, oameni buni, România LOR!”.

• Colegii din presa argeşeană ne-au semnalat faptul că vicepremierul Gabriel Oprea a intrat în conflict cu ei, în timpul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Piteşti. Ministrul s-a comportat agresiv cu aceştia şi a refuzat să le răspundă la întrebări. Deşi ziariştii invitaţi la acţiunea de presă i s-au adresat respectuos, Oprea şi-a ieşit din fire şi, cu privirea încruntată, a spus “nu îmi întrerupi tu mie declaraţia de presă” sau “refuz să răspund”. Când un alt reporter a încercat să îi adreseze o altă întrebare, politicianul s-a ridicat de la masă şi a plecat. Bravos naţiune! Ne distrează faptul că breasla ziariştilor din judeţul vecin au putut vedea numai acum comportamentul de cocalar tupeist al individului, pentru că ziariştii vâlceni l-au văzut şi auzit de două ori pe “generalul doctor” făcând pe deranjatul şi ofuscatul, el înfruntându-i autoritar pe aceia care, prin întrebări pertinente şi corecte, a considerat că “l-au deranjat”. Dar nici premierul Ponta nu s-a arătat a fi mai prejos decât “interesul naţional”. Şi el i-a persiflat pe ziariştii prezenţi la conferinţa sa de presă de la Guvern, refuzând să răspundă la întrebările puse despre responsabilităţile penale în cazul poliţistului de la Rutieră mort în stupidul accident din Bucureşti, pe când nefericitul îi deschidea drum liber ministrului Oprea, care nu avea dreptul la coloana de însoţire. Iată, ăştia ne sunt conducătorii care clamează şi mimează democraţia. Votaţi-i iar!

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...